Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pravi zaklad

Tessa Afshar
Pravi zaklad
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0403-3
Naslov izvirnika Harvest of gold
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Irena Modrijan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
340 g
311 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
iransko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Judinja Sara, pisarka, se poroči z Darejem, plemičem. Sčasoma je svojega moža vzljubila, a moževa ljubezen se ji je zdela nedosegljiva. Darej pa še vedno dvomi o svoji ženi. Je prava izbira? Njegov nemir se še poglobi, ko spozna, da Sara pomaga bratrancu Nehemiju pri prizadevanjih za obnovo jeruzalemskega obzidja. Kralj Dareju ukaže, da mora pri teh prizadevanjih sodelovati, zato se s Saro podata na pot v domovino ljudstva Darejeve matere. . Bo pot, polna nevarnosti, sporov in neverjetnih spominov Dareju pomagala uvideti, da njegovo življenje vodi božja roka?

Recenzija Bukla

Nadaljevanje zgodovinsko-ljubezenske zgodbe Zaklad rubinov iranske pisateljice nas zopet popelje na perzijski dvor, v življenje pisarke Sare, zdaj žene plemiča Dareja. Sara je kljub začetnemu odporu do poroke svojega moža sčasoma strastno vzljubila in si pridobila tudi njegovo naklonjenost, a zadržani Darej ji ni pripravljen izpovedati ljubezni, po kateri hrepeni. Plemiča sočasno obhajajo dvomi ob izboru judovske žene, še bolj pa je vznemirjen, ko spozna, da Sara sodeluje pri prizadevanjih za obnovo jeruzalemskega obzidja. Na kraljev ukaz zakonca odideta v Izrael, domovino ljudstva Darejeve matere. Pot, polna nevarnosti, sporov in neverjetnih spominov, ponuja priložnost za njuno zbližanje, hkrati pa Dareju pomaga sprevideti, da je tako v zakonu kot v življenju nasploh Bog na njegovi strani. To ni le ljubezenska zgodba, je tudi zgodba o ponovni zgraditvi Jeruzalema, katere čas in okolje sovpadata z zgodovinskimi in bibličnimi podatki.

Pia Marincelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...