Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pravila za prave guvernante

Zgodbe Škotskega višavja, knj. 7
Jennifer Ashley
Pravila za prave guvernante
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Zbirka Zgodbe Škotskega višavja
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-03-4
Naslov izvirnika Rules for a proper governess
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Anja Bakan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,5 x 10,5 cm
320 g
493 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Škotski odvetnik Sinclair McBride zlahka opravi z najbolj zakrknjenimi londonskimi zločinci – vdovčeva neukročena otroka pa sta povsem druga pesem. Mala Caitriona in Andrew imata vsak teden drugo guvernanto, saj vse v solzah pobegnejo.

Roberta Frasier, na kratko Bertie, se pojavi v Sinclairjevem življenju, ko mu ukrade uro – zatem pa še poljub. Čedni gorjan jo privlači in Bertie njegova otroka po spletu okoliščin reši iz nevarnosti ter ju odpelje domov k očetu. Sinclair osupel ugotovi, kako zelo jo otroka ubogata, zato živahno lepotico prosi, naj bo njuna guvernanta.

Niti za hip pa ne pomisli, da bo nenavadna damica tudi njega naučila malenkost ali dve o ljubezni.

Recenzija Bukla

Sedma knjiga v seriji Zgodbe Škotskega višavja se prične mrzlega zimskega dne leta 1885 na sodišču v Londonu, kjer Roberta, ognjevita in jezikava junakinja, spremlja sojenje svoji prijateljici. Natančno opazuje postavnega škotskega tožilca Sinclairja McBridea, ki brez milosti dokazuje svoj prav. Nato jima usoda prekriža poti: Roberta po naključju reši Sinclairjeva otroka, ki očetu povzročata sive lase, saj odženeta prav vsako guvernanto. Ko Sinclair vidi, kako otroka ubogata Roberto, jo prosi, da bi ostala z družino in prevzela skrb za otroka. Kljub začetnim tegobam Roberta mulca spravi v red in se počasi približa Sinclairju, ki se je po smrti žene Daisy zaprl sam vase. Prijetna spomladanska romanca.

Vanja Jazbec, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...