Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ženske z otoka kamelij

Nadaljevanje romana Otok kamelij
Tabea Bach
Ženske z otoka kamelij
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5455-6
Naslov izvirnika Die Frauen der Kamelien Insel
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Neža Božič
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
470 g
383 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje
leposlovje > ženski roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sylvia po teti podeduje nasad kamelij na idiličnem bretonskem otoku. Sprva je odločena, da bo posestvo prodala, ko pa ga obišče, se vanj na prvi pogled zaljubi. Prav tako kot v čednega Maëla. Po ločitvi sicer misli, da nikoli več ne bo zaupala nobenemu moškemu, toda ta jo očara in njuno ljubezen kmalu okrona poroka. Sylvijina prijateljica Veronika, njena poročna priča, rodi otroka in tudi Sylvia začuti željo, da bi si z Maëlom ustvarila družino. Toda njuni poskusi so neuspešni in Sylvie se kmalu poloti obup. Odnosi z možem postanejo napeti in ravno tedaj na njuna vrata potrka nekdanje Maëlovo dekle ...

Recenzija Bukla

Pred nami je nadaljevanje romana Otok kamelij, pisateljičinega prvenca, ki je (predvsem) med bralkami doživel tolikšen uspeh, da mu je drugi roman enostavno moral slediti; menda pa je v pripravi tudi že tretji. Da je bila Tabea Bach dolga leta operna dramaturginja, je moč zaslediti v odlični zasnovi zgodbe, ki jo odlikujejo močna čustva, nepričakovani preobrati in srečen konec. Glavna junakinja Sylvia, ki po tetini smrti zaživi na idiličnem bretonskem otoku, se poroči z botanikom Maëlom in skrbi za nasad kamelij ter družinsko podjetje. Žal pa se zakoncema velika želja po otroku ne uresniči. Za dodatne napetosti in dvome poskrbi Maëlovo nekdanje dekle Chloé … Ko za polmilijonski znesek prodajo edinstveno drevo kamelije, ki je po junakinji poimenovana Sylviana, se situacija zaplete še bolj. A druga za drugo se težave rešujejo in osebe v romanu se na/učijo novih življenjskih spoznanj, zaupanja in pripadnosti. Romaneskno dogajanje pa vso pripoved usmerjajo ženske: močne, samosvoje in svobodne. Odlično in sproščujoče branje za tiste, ki verjamejo v pravo ljubezen in imajo radi morje, otoke in kamelije.

Sonja Juvan, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...