Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Esenca življenja na poti

življenjske pripovedi nadobudne mlade popotnice, ki vam bodo odprle srce
Maja Novak
Esenca življenja na poti

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba samozaložba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-283-239-1
Leto izdaje izvirnika 2016

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
350 g
157 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
leposlovje > potopisi

Povej naprej

Založnik o knjigi

Maja Novak je pri 22 letih, ko doma preprosto ni več videla priložnosti za mentalno, duhovno in poslovno rast, pustila vse in se sama odpravila v neznano. Postala je popotnica. Raziskala je kar nekaj kotičkov našega planeta, glavni akterji v knjigi pa so ljudje, s katerimi je spletla globoke vezi in od katerih se je učila tistih najbolj skritih in še neodkritih resnic o življenju.Knjiga nas popelje v svet domačinov in čudovitih ljudi, ki so jo posvojili in vzeli za svojo, ko je postala del njihovega domačega vsakdana.

V knjigi so zapisane zgodbe, ki jih je doživela, in sicer vse od romantičnega latinskega sveta Karibov in Mehike do skrivnostnih in kulinarično zanimivih kotičkov Azije. Tu so izkušnje, ki so nastale ob njenem delu v ZDA, na Novi Zelandiji in tudi tiste, ki so nastale v svetu ekstremno bogatih milijarderjev, ki uživajo na prestižnih morskih lepoticah. Knjiga vam bo dala širši vpogled v svet in v razmišljanja različnih ljudi, obenem pa poglobila vaše razmišljanje o sebi, če boste to želeli. Navdušila vas bo nad potovanji in vas opogumila, da se lotite tistega, za kar živi vaše srce, da si v življenju privoščite vse, kar si zaslužite in da ste pri tem ponosni nase in na to, kar dosegate.

Vsako poglavje prinaša tudi recept za slastno jed ali napitek in nasvete, ki jih je Maja zbirala na svojih poteh od različnih ljudi, ki se ukvarjajo z zdravjem in s prehrano. Esenca jo je vodila po poti od zanzibarskega zdravilca, portoriškega reiki izvedenca, nutricista Davida Wolfa do priljubljene Savine Atai in mističnega taoističnega učitelja Dušana Donka.

Kak recept in nasvet preizkusite tudi vi!

Recenzija Bukla

Mayita – za tem vzdevkom se skriva mlada vsestranska ustvarjalka in častilka življenja Maja Novak – ni običajno dekle. Za razliko od mnogih vrstnikov si je pri dvaindvajsetih letih upala zaživeti svoje sanje: obrnila je hrbet siceršnjemu življenju, sledila notranjemu glasu ter se podala na povsem neznano in negotovo pot. Ta jo je ob številnih priložnostnih delih vodila na različne konce sveta, kjer je spoznala zanimive ljudi, med njimi tudi takšne, ki so jo navdahnili s svojimi življenjskimi modrostmi in jo spodbudili, da še danes sledi svojim sanjam. Mayitina knjiga ni posebna le zaradi svežih, iskrenih popotniških (in osebnih) zgodb, ampak tudi zaradi simpatičnih dodatkov, s katerimi avtorica »pocrklja« bralca: na koncu vsakega poglavja ga namreč razveseli z receptom za zdravo jed, navdahnjeno z eno od dežel z njenih potepanj, za povrh pa ga razsvetli tudi z navedbo o pozitivnih učinkovinah iz posamezne jedi. Življenje je lepo prav zaradi svojih esenc, nas v svojem delu prepriča Mayita, ki ji sicer lahko sledimo tudi na družbenih omrežjih.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...