Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Črni angel

Pirati, knj. 1
Nieves Hidalgo
Črni angel
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-27-0
Naslov izvirnika El ángel negro
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Vesna Česnik Korošec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,2 x 10,2 cm
310 g
473 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
leposlovje > ljubezenski roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Strastna mojstrovina, v kateri se spopadeta sovraštvo in ljubezen. Pozimi leta 1667 sta brata Miguel in Diego Torres obtožena veleizdaje in obsojena na večno izgnanstvo. Medtem ko si na Maracaibu poskušata ustvariti novo življenje, ju ugrabi pirat Morgan in ju proda kot sužnja na trgu v Port Royalu.

Tudi Kelly Colbert je na neki način izgnana, saj jo oče za kazen, ker se ni želela poročiti z moškim, ki ga je on izbral zanjo, pošlje na Jamajko. Na Obljubi, stričevi kmetiji, se s prezirom bori proti krivicam, ki jih morajo trpeti sužnji, še posebej pa se bori proti neustavljivi privlačnosti, ki jo v njej neti Miguel, arogantni španski suženj.

Miguelu uspe pobegniti iz Port Royala in se vkrca na ladjo francoskih gusarjev. Zagrenjen in maščevalen si priseže, da se bo Angležem maščeval za vse zlo, ki so ga povzročili njemu in njegovemu bratu. In ko dobi v svoje kremplje ladjo, s katero se Kelly vrača v Anglijo, najde popolno žrtev, nad katero se lahko znese s svojim nakopičenim sovraštvom. Miguel pri tem računa na denar in moč …. ne pomisli pa, da sta ljubezen in strast veliko močnejši od sovraštva.

Recenzija Bukla

Špansko avtorico ljubezenskih romanov smo v slovenščini že imeli priložnost brati. Tokrat nas popelje v 17. stoletje, čas sužnjelastništva, piratov in bojev za ozemlje na novi celini. Spremljamo usodo Španca Miguela de Torresa, ki je v napadu izgubil zaročenko, z bratom pa sta bila prodana za sužnja. Miguel se na Jamajški plantaži zaplete s Kelly Colbert, nečakinjo njunega angleškega lastnika. Po pobegu se Miguel pridruži francoskim piratom, vendar bo Kelly še srečal – ko zavzamejo angleško ladjo, je na njej ženska, ki bo deležna njegovega maščevanja …

Klara Jarc, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...