Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

21 nasvetov za 21. stoletje

Yuval Noah Harari
21 nasvetov za 21. stoletje
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Esenca
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5469-3
Naslov izvirnika 21 lessons for the 21st century
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Polona Mertelj
Urejanje Mitja Pucer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
490 g
358 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
naravoslovje
zgodovina
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

V Sapiensu smo spoznavali človeško preteklost, v Homo deusu smo ugibali o prihodnosti na krilih inteligentne tehnologije, v 21 lekcijah za 21. stoletje pa se Yuval Noah Harari osredotoča na največja vprašanja v sedanjosti. Kaj se danes v resnici dogaja? Kakšni izzivi in odločitve nas čakajo? Na kaj moramo biti pozorni?

V 21 nasvetih avtor gradi na idejah, ki jih je obravnaval v svojih predhodnih delih, skuša razvozlati aktualna politična, tehnološka, družbena in bivanjska vprašanja, in pojasnjuje, kako vplivajo na vsakdanje življenje. Zapletene sodobne zagate predstavlja jasno in razumljivo ter bralca vabi k razmisleku, kaj je pomembno in za kaj se je vredno osebno angažirati v svetu, polnem hrupa in negotovosti.

Yuval Noah Harari (1976) je doktoriral na Oxfordski univerzi in je profesor svetovne zgodovine v Jeruzalemu. Nad njegovo prodorno knjigo Sapiens smo se navdušili uredniki po vsem svetu in jo želimo deliti z bralci, saj je to ena tistih knjig, ki postavlja prava vprašanja in nam odpira oči.

o knjigi v medijih

»Yuval Noah Harari (1976) je s knjigama Sapiens; Kratka zgodovina človeštva in Homo deus; Kratka zgodovina prihodnosti zaslovel po vsem svetu, saj sta hitro postali mednarodni uspešnici. Kar ni čudno, saj spadata med tista prodorna dela, ki postavljajo prava vprašanja, dajejo jasne odgovore in odpirajo oči. V novi knjigi 21 lekcij za 21. stoletje se je eden najbolj pronicljivih mislecev današnjega časa osredotočil na največja vprašanja, ki pretresajo naš čas.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Izraelski zgodovinar Harari (1976) je eden najpriljudnejših sodobnih poljudnoznanstvenih piscev, ki se je v preteklih letih prebil s knjigama Sapiens (o zgodovini človeške vrste) in Homo deus (o njeni prihodnosti), s čimer je prišel na dober glas po vsem svetu pa tudi v Sloveniji. V svojem najnovejšem delu z naslovom 21. nasvetov za 21. stoletje, ki je nastalo kot rezultat predelanih in dopolnjenih besedil, objavljenih ob različnih priložnostih, tudi kot odmev na različna aktualna družbena dogajanja, pa se je Harari osredinil na sedanjost in v 21. poglavjih, razdeljenih v pet delov (Tehnični in tehnološko izziv, potem Politični izziv, nadalje Obup in upanje, potem Resnica in na koncu še Prožnost), na izviren način osvetlil ključne dileme in izzive sedanjega časa. Analiziral je tako tiste, ki se tičejo posameznika in njegove prihodnje vloge ter participacije v globalni družbi, od sploš­nih vprašanj svobode, varnosti, dela in enakopravnosti pa do večnih vprašanj, od religije, Boga, smisla življenja in izobrazbe, ter tudi družbe nasploh, torej vprašanj sedanjih in prihodnjih človeških skupnosti, vprašanja simbioze različnih kulturnih (civilizacijskih) pristopov, ki jih po eni strani sedaj napajajo nacionalizmi, po drugi pa preseljevanja. Bistroumen in pogosto tudi nekonvencionalen pogled na našo sedanjost in vprašanja bližnje prihodnosti!

Samo Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...