Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Modrost starih psov

Od pasjih starčkov se lahko naučimo, kaj je res pomembno v življenju in kako nanj gledati bolj sproščeno
Elli H. Radinger
Modrost starih psov

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5621-5
Naslov izvirnika Die Weisheit alter Hunde
Podnaslov izvirnika Gelassen sein, erkennen, was wirklich zählt – Was wir von grauen Schnauzen über das Leben lernen können
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Primož Bajt, ... [et al.]
Prevod Petra Piber
Urejanje Aleksandra Kozarov

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
550 g
320 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družbene vede > sociologija
naravoslovje > biologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Modrost starih psov Elli H. Radinger, avtorice uspešnice Modrost volkov, je iskrena in ganljiva zgodba o tem, kaj je pomembno v življenju ─ česar se lahko naučimo od starih psov. Ker je želela svojo psičko spremljati v zadnjih letih njenega življenja, je prekinila raziskovanje volkov in se vrnila k njej.

Staranja svojih psov se zavemo prej kot lastnega. Ne vemo, kdaj bo prišla smrt, in nimamo vpliva na to. Lahko pa kljub temu polno uživamo življenje, iz vsake sekunde naredimo najdragocenejši trenutek našega življenja. Kajti ta trenutek je vse, kar šteje. Življenje s starim psom in sreča, da ga lahko spremljamo v zadnjih letih njegovega življenja, nam odpreta oči in srce. Psi živijo za danes. Od njih se lahko naučimo, da ne obžalujemo preteklosti, da je treba skrbeti za svoje bližnje, sprejeti tisto, česar ne moremo spremeniti, in odpuščati, dokler smo živi, da nikoli nismo prestari za učenje.

Elli H. Radinger, avtorica, novinarka in strokovnjakinja za volkove in pse, pripoveduje zanimive zgodbe, ki so zgled zaupanja, potrpežljivosti, pozornosti, hvaležnosti, notranjega glasu, ljubezni, odpuščanja in smeha, a tudi spopadanja z žalostjo in izgubo. Ganljiv in osupljiv slavospev najboljšemu človekovemu prijatelju.

O avtorici

Elli H. Radinger (1951) je specialistka za volkove, raziskovalka narave ter avtorica knjig, v katerih se posveča volkovom, psom in naravi. Nekdajna odvetnica in ustanoviteljica neprofitne organizacije »Society for the Protection of Wolves« je večino odraslega življenja preživljala v ameriškem narodnem parku Yellowstone in opazovala divje volkove.

Danes s psičko Shiro živi v Nemčiji in poleg pisanja knjig izdaja revijo »Wolf« ter predaja svoje znanje na seminarjih in predavanjih. Knjiga je prevedena v več kot 15 jezikov. 

Recenzija Bukla

Ko sem tipkal naslov te knjige, se mi je pri besedi »psov« skoraj zatipkalo »volkov«, kar ni nič čudno, saj smo v začetku leta 2019 dobili prevod knjige Modrost volkov, ki jo je podpisala ista avtorica (tudi novinarka), sicer dolgoletna nemška raziskovalka psov in volkov. Medtem ko je Elli H. Radinger v prejšnji knjigi skušala predstaviti tiste značilnosti volkov in njihovega živ­ljenja v tropu, ki bi jih lahko s pridom uporabili tudi ljudje v svojem vsakdanjem bivanju, se v svoji novi knjigi avtorica posveti (starejšim) psom in preko pozitivnih naukov, kot so »vedno odpuščaj«, »vsi smo pomembni«, »nikoli ni prepozno za učenje«, »sprejmi tisto, česar ne moreš spremeniti«, »prepusti se tistemu, česar ne moreš preprečiti« itn., pokaže, da je tudi pasje življenje, ki je zaradi svoje narave približno sedemkrat krajše kot človekovo, lahko inspirativen vir za naše življenje, saj imamo preko spoznavanja pasjega življenjskega cikla od začetka do konca (avtorica črpa spoznanja tudi iz svojega dolgoletnega druženja s psi) enkratno priložnost, da se s tem spoznavamo in v skladu s tem v nadaljevanju tudi prilagajamo vsakdanje odločitve ter poglede. Inspirativno!

Samo Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...