Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ena Zemlja

Okoljska misel, antropocen in ekološka paradigma
Boštjan Kovačič
Ena Zemlja
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba samozaložba
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-07-1492-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 15 cm
350 g
298 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
naravoslovje > ekologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ekološke katastrofe današnjega časa so rezultat civilizacijske krize zavesti, saj  globalna družba ne želi delovati skladno z resnico, da živimo v edinem možnem svetu, ki bi ga ravno zato  morali varovati in ohranjati za prihodnje rodove.

Knjiga poskuša delovati kot referenčni tekst za področje ekološke misli, ki je izjemno razprostranjeno in široko. V njej predstavim razne ekološke smeri in njihovo razmišljanje o dani problematiki. 

Izpostavi vrsto ekoloških mislecev in raziskovalk, njihove poglede in razmišljanja.  Izpostavi vzroke za nastanek okoljskih težav in pojasnim procese razvoja okoljske misli zahoda ter njene ključne koncepte kot tudi avtorje in avtorice.

V tej ugotovitvi se zastavlja vprašanje brez jasnega odgovora. Bo človeštvu uspela nujna preobrazba ter kopernikansko ekološki preobrat in prehod v civilizacijo, usklajeno z ekološko paradigmo? 

- Boštjan Kovačič

Poglavja knjige: 

1.    Doba ekologij
2.    Mnogo svetov, en planet
3.    Ozelenitev vrednot
4.    Človek – modri gospodar ?
5.    Doba človeštva
6.    Zelena zgodovina sveta
7.    Kje smo

Mnenje o knjigi:

»Knjiga Boštjana Kovačiča Ena Zemlja poglobljeno in hkrati tankočutno razkriva civilizacijsko skrajno tvegano antropocentrično ravnanje postomoderne globalne družbe, ki robustno posega v ranljive ekosisteme edinstvenega zeleno-modrega planeta. Knjiga nam argumentirano in nevsiljivo omogoča, da sicer z zamudo krenemo na pot prepoznavanja podstati okoljske misli, ekološke paradigme in družbe, na zahtevno pot zaznave in prepoznavanja globinske, unikatne vrednosti planeta, ki mu v biti pripadamo.« -Dr. Dušan Plut, geograf in okoljevarstvenik

o avtorju

Boštjan Kovačič je po izobrazbi diplomirani sociolog. V preteklosti se je vrsto let aktivno ukvarjal in sodeloval pri organizaciji neošamanskih in psihoterapevtskih plesnih praks – plesi transa, 5 ritmov. Do sedaj je izdal dve knjigi o plesu in paleo umetnosti – Ples, duh in človeška kultura ter Platno v jami. V pisanju zagovarja pomen naravnega okolja Zemlje, saj zastopa trditev, da se vse naše veščine, vključno z zavestjo in zavedanjem, razvijejo kot rezultat neposrednega aktivnega občutenega odnosa z naravnimi sistemi Zemlje. S partnerko živi v Ljubljani.

 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...