Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Evangelij po jeguljah

Čudovito potovanje najskrivnostnejše ribe na svetu
Patrik Svensson
Evangelij po jeguljah

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-01-6386-2
Naslov izvirnika Ålevangeliet
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Petra Piber

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,8 x 14,8 cm
400 g
251 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
naravoslovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako dobro je mogoče spoznati jeguljo? Ali človeka? Od kod izvirajo in kam potujejo ter kaj jih vodi na dolgi poti domov? Na čudovito potovanje najskrivnostnejše ribe na svetu vas bo popeljala skandinavska uspešnica, ki je osvojila svet.

Skrivnostna evropska jegulja 
Večkrat nagrajena uspešnica švedskega avtorja Patrika Svenssona v sveži, drugačni in izjemno berljivi pripovedi prepleta skrivnostni svet jegulj z nekaterimi temeljnimi vprašanji človeštva. Pred vami je navdihujoča zgodba o ljubezni, o odnosu med sinom in očetom, o usodi človeštva in o neukrotljivi naravi rečne jegulje, ki jo neznana sila vodi na drug konec sveta.
  

Skandinavska uspešnica, ki je osvojila svet
Prvenec švedskega novinarja in avtorja Patrika Svenssona se je z izjemno hitrostjo povzpel v središče zanimanja bralcev po vsem svetu. Vedra in pronicljiva pripoved o življenjski poti in usodi jegulj in ljudi je prejela številne nagrade in kraljevala v vrhu bralnih seznamov svetovnih revij in časopisov. New York Times jo je uvrstil med 100 najopaznejših knjig leta, revija Publishers Weekly je delo izbrala za najboljšo neleposlovno knjigo leta ipd.
 

Še obstaja svet, ki ga ne poznamo in ne razumemo 
Jegulje so skrivnostna bitja, ki se spretno in zanesljivo izmikajo prizadevanjem naravoslovcev, da bi jih raziskali in razumeli. Znanost ni nikoli prišla zares do dna temu, kako se razmnožujejo in katera skrivnostna sila jih žene, da ob koncu življenja preplavajo neverjetno razdaljo do morja, kjer odložijo jajčeca in po drstenju poginejo. Ta nedoumljivost in izmuzljivost odgovorov o naravi in življenju jegulj je obsedla tako velike mislece kot sta Freud in Aristotel kot tudi avtorja knjige Evangelij po jeguljah in njegovega očeta, ki sta te skrivnostne živali potrebovala – za uganko, na katero ne znamo odgovoriti in kot zagotovilo, da še obstaja svet, ki ga ne poznamo in ne razumemo. 
 

Sveža, drugačna in zanesena pripoved o življenju in jeguljah
V svoji pripovedi avtor odpira temeljna življenjska vprašanja o življenju in usodi človeštva. V sveži in zaneseni pripovedi nas vodi skozi zanimive podrobnosti iz življenja jegulj ter nas povabi, da prisluhnemo intimnim pogovorom med njim in z očetom. 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...