Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na vrtiljaku števil

Matematični priročnik o zgodovini števil
Gregor Pavlič
Na vrtiljaku števil
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5140-1
Ilustracije Mojca Pavlič, Matej Rudman
Urejanje Hema Vasle

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24 x 20 cm
660 g
224 strani
Tip knjige
učbenik
Kategorije
naravoslovje > matematika
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je izvirni matematični priročnik o zgodovini števil. Na nematematičen način nas popelje od prvih znakov, ki so jih ljudje uporabljali za zapisovanje števil, preko pojava znaka za število 0 do števil, ki jih uporabljamo danes. Predstavi nam znamenite matematike ter razvoj računskih operacij – pokaže, kako so računali včasih, kakšne recepte so uporabljali, da so lahko izračunali tudi zelo zahtevne stvari (zraven pa pokaže tudi, kakšno je matematično ozadje njihovih receptov in kako računamo danes).

V knjigi boste brali tudi o spoznavanju lastnosti števil – lastnosti praštevil, srečnih in nesrečnih števil, narcističnih števil, dolgočasnih števil, pandigitalnih števil, palindromnih števil …

Podajte se »na vrtiljak števil«, ki vas iz številskega obrobja popelje v epicenter številske dežele, njene zgodovine, logike, igrivosti, domiselnosti in presenečenj.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...