Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Uporabna dermatologija

Kožne bolezni in tumorji v vsakdanji praksi
Mateja Lisjak
Uporabna dermatologija
41,89 € 41,89 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,26 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-93134-7-3
Leto izdaje izvirnika 2013

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 19 cm
590 g
232 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Uporabna dermatologija je praktičen in uporaben priročnik, ki na razumljiv, preprost in pregleden način opisuje najpogostejše kožne težave, kožne bolezni in tumorje v naši populaciji in njihovo zdravljenje.

V današnjih časih je možno o zdravljenju različnih kožnih težav prebrati številne informacije v različnih medijih in na medmrežju, vendar je nekomu, ki ni dermatolog verjetno težko izbrati pravo informacijo o možnem zdravljenju in o vzrokih različnih kožnih težav, še posebej ker so nekatere informacije zaradi komercialnih razlogov zavajajoče.

Avtorica se pri zdravljenju ne osredotoča samo na zdravljenje z zdravili in ostalimi medicinskimi postopki, ampak poudarja tudi pomen pravilne nege in možnosti samopomoči.

Koža je naš največji organ in s kožo komuniciramo s soljudmi, zato je zdrav in negovan videz kože zelo pomemben za našo samozavest. Videz kože vpliva na našo privlačnost.

Včasih se znaki bolezni notranjih organov pokažejo najprej na koži.

Avtorica želi na praktičen in preprost način opisati najpogostejše kožne bolezni in nevšečnosti, s katerimi se srečujejo dermatologi pri svojem delu ter možnosti in načine zdravljenja. Pogosto bolniki ne znajo vprašati o podpornem zdravljenju, dermatologi pa ob gneči v svojih ambulantah nimajo časa podrobno razložiti vsega, kar bi bolniki želeli izvedeti, oz. bi pripomoglo k hitrejšemu zdravljenju in boljši negi kože in kožnih adneksov.

Recenzija Bukla

Obsežen in slikovno bogato opremljen priročnik doktorice Mateje Lisjak, spec. dermatovenerologije, je pomembno delo s tega področja v slovenskem jeziku, ki praktično in preprosto obravnava vse pomembne kožne bolezni ali kožne manifestacije sistemskih bolezni. V šestintridesetih različnih poglavjih, od bakterijskih, virusnih in glivičnih okužb kože preko različnih alergij in ekcemov, motenj v poraščenosti kože, pigmenatcij, genodermatoz do bolezni znojnic, sprememb nohtov in tudi kožnih težav pri majhnih otrocih, nosečnicah in starostnikih, nam avtorica opiše temeljne značilnosti vsake od teh težav, pogosto priloži tudi slikovno gradivo in doda navodila za primerno zdravljenje. Na podlagi dolgoletnih izkušenj se skozi ves priročnik trudi razložiti pomen zdrave in negovane kože in poučiti zaskrbljene posameznike o pravilnem ravnanju pri težavah s kožo. Uporabno in poučno za vsako družinsko knjižnico.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...