Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ljubezen, svoboda, samost

Koan o odnosih
Osho Rajneesh
Ljubezen, svoboda, samost
25,90 € 25,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba V. B. Z.
Zbirka Prestop
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6468-70-1
Naslov izvirnika Love, Freedom and Aloneness
Leto izdaje izvirnika 2001
Prevod Jedrt Maležič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
330 g
207 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Ljubezen, svoboda, samost boste našli svojstvene, radikalne in inteligentne poglede na vprašanja o ljubezni, graditvi odnosov in razlogih za neuspšne zveze, izvorih ljubosumja, spolnosti, svobodi, razlikovanju med ljubeznijo in poželenjem, samostjo in osamljenostjo ... Avtor utemeljuje, da se vse začne z ljubeznijo do sebe. Ljubezen se lahko zgodi edinole skozi svobodo v navezavi z globokim spoštovanjem do samega sebe in druge osebe. Je mar mogoče biti sam, a ne osamljen? Kje so meje, ki opredeljujejo poželenje v nasprotju z ljubeznijo, in ali lahko poželenje sploh kdaj preraste v ljubezen? Priložnost imamo začeti znova sami s seboj, svoje odnose z drugimi in najti izpolnitev ter uspeh za posameznika in za družbo kot celoto.

Oshove knjige so nastale kot transkripcije njegovih številnih predavanj in odgovorov na vprašanja publike. V knjigi se tako odraža pogovorni ton in humornost, katere se je Osho posluževal za ponazoritev svojih razmišljanj.

Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

Recenzija Bukla

Rajneesha (1931– 1990), imenovanega tudi Osho, indijskega duhovnega učitelja in guruja, ki sicer sam ni kaj dosti pisal, vseeno pa je po njegovih govorih in predavanjih izšlo več sto knjig, v slovenščini že poznamo po več prevodih, ki pa so v zadnjih letih nekako zastali, čeprav njegova mednarodna priljubljenost še ni usahnila. Knjiga Ljubezen, svoboda, samost je delno zasnovana v obliki klasičnih poglavij, delno pa kot Oshovi odgovori na vprašanja, ki jih je dobival na srečanjih s svojimi sledilci. Skozi celotno delo preveva nezgrešljivi Oshov duh, ki se požvižga na novodobno zavezanost lažni morali in vodenim oblikam ljubezni ter sobivanja in zagovarja dosledno poslušanje samega sebe ter iz tega izhajajoče ravnanje, ki je zato veliko bolj iskreno in usmerjeno v bolj kakovostno duhovno in fizično prihodnje bivanje.

Samo Rugelj, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...