Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ljubezen

Več ni preveč
Adrian Predrag Kezele
Ljubezen
28,90 € 28,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2022
ISBN 9789617060874
Naslov izvirnika Ljubav
Podnaslov izvirnika Više nije previše
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Tadeja Zupan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
530 g
376 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ljubezen: Več ni preveč je morda najbolj presenetljiva knjiga Adriana P. Kezeleta. V izvirniku je izšla leta 2010 in dvignila kar nekaj … prahu. Pred dvema letoma je doživela pri naših sosedih ponatis, zdaj pa je čas, da se z njenimi dragocenimi informacijami obogatimo tudi Slovenci!

Čas je za osnove ljubezenskega izobraževanja! Večina ljudi nima nobene izobrazbe v ljubezni, sploh ne vedo, o čem govorijo. V glavnem se vsa zgodba skrči na zadovoljevanje svojih potreb ter vztrajno in napačno poimenovanje tega z ljubeznijo.

»V bistvu se ukvarjam s svobodo izražanja ljubezni. Najpomembneje je dopustiti ljubezni, da živi in diha, kot si pač želi, in NE TAKO, KOT SI MI ŽELIMO.«

»Ljubezen po svoji naravi ne zahteva, pač pa dopušča in daje.«

»Med drugim je ena od vlog knjige omogočiti ljudem, da se informirajo in razmislijo o sebi in svojem življenju.«

Ljubezen je kot ocean, vi pa ste jo doslej poskušali izmeriti z neko majhno posodico. Ko dojamete, da je to, kar ste delali, samo ena možnost med številnimi, se bo svet spremenil. Morda boste vzeli neko drugo posodo, morda boste celo zvrgli kakršnokoli misel na posode in se prepustili valovom neskončne ljubezni.«

Obstajajo štiri absolutna načela ljubezni, ki vam morajo predstavljati oporo in svetlobo, ki vas vodi pri vseh praktičnih korakih večljubja. Nikoli se jim ne odpovejte, le tako boste varni in srečni na svoji poti skozi odkrivanje novih odnosov. Zdaj pa si poglejmo, kaj ta načela pomenijo v praksi.

- ljubezen je dragoceno in redko darilo, in tako se tudi obnašajmo do nje
- ljubezni sledimo, nikoli ne zahtevamo od nje, da sledi nekomu ali nečemu
- ljubezni se nikoli ne zapušča in nikoli je namerno ne uničujemo
- ljubezen se hrani z resnico

Po branju te knjige je zelo veliko verjetnosti, da boste sposobni vnesti v svoje življenje več svobode. Igrivosti. Odpuščanja. Razumevanja. Naravnega obnašanja. Spoštovanja. In predvsem – resnice ljubezni. Same koristi za zadovoljno in polno bivanje.

Podatki, ki jih je skrbno zbral avtor, med drugim eden največjih strokovnjakov za džjotiš (indijsko astrologijo) daleč naokoli, avtor okoli 50 knjig, ki vedno raziskuje kaj novega, vas bodo nedvomno razvneli. Vsekakor pa ne pustili hladne. Odprli se boste za raziskovanje. Preseganje omejitev. Ker se boste spomnili, kaj vse je naravno. In s tem se umešča avtorjeva knjiga v niz njegovih knjig, katerih glavni namen je – uzreti življenje tako, kot je v resnici, in ne tako, kot si ga omejujemo s predsodki, z vzorci, s klišeji in z drugimi omejitvami. Ker je dovoljeno in mogoče … veliko VEČ. In ni nikoli preveč. Ljubezen.«

Recenzija Bukla

Priznani hrvaški svetovalec poti do boljšega življenja, kakor sam rad opiše svoje življenjsko poslanstvo, in avtor številnih knjižnih uspešnic s področja osebnostne rasti in duhovnosti, se je v tokratnem delu lotil teme, ki je verjetno najpogosteje opisovana in tudi najbolj prisotna v naših željah, po drugi strani pa se zdi – sploh ko prebiramo zgodbe avtorjevih klientov – da o njej pravzaprav ne vemo (skoraj) ničesar. Kot je v navadi, Kezele tudi pri svojem tokratnem pisanju, v katerem ima glavno vlogo ljubezen, ne ovinkari; tako že na začetku knjige jasno razloži najpoglavitnejše vzroke, zakaj se nam ljubezen in z njo povezana sreča tako pogosto izmikata iz rok. V nadaljevanju se podrobno dotakne »večljubja«, kakor slikovito opiše številne drugačne, v naši družbi večinoma manj sprejete oblike izražanja in doživljanja ljubezni. Marsikatere tokratne avtorjeve teze, podkrepljene z resničnimi zgodbami iz njegove večdesetletne prakse, bodo lahko za koga manj sprejemljive ali pa se bo z njimi težko poistovetil. A vsega tega se zaveda tudi sam avtor, zato s temami o različnih vidikih »večljubja«, tako telesnih kot povsem duhovnih, bralce v resnici zgolj opogumlja k drugačnemu razmišljanju, nam širi obzorja ter nam obenem pretanjeno ponuja obilo snovi za samorefleksijo. In v tem je tudi največji čar tovrstnih knjig, mar ne?

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 168

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...