Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sedem čaker, sedem stanj zavesti

Adrian Predrag Kezele
Sedem čaker, sedem stanj zavesti
17,01 € 17,01 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,51 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-93915-9-4
Naslov izvirnika Sedam čakri, sedam stanja svijesti
Prevod Jasmina Rome

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 12,5 cm
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Obstaja sedem čaker in prav tako obstaja tudi sedem stanj zavesti! Zanimivo, mar ne? Mogoče to “naključje” niti ni naključno?

Avtor o knjigi:
Knjiga, ki je pred vami, predstavlja poizkus sistematične razlage, ne samo čaker in stanj zavesti, temveč tudi njihove medsebojne povezanosti in vplivov, ki jih imajo ene na druge. Nastala je spontano po vrsti predavanj. Moja iztočnica za predavanja je bila knjiga Caroline Myss, Anatomija duha. V tej knjigi lahko najdete zelo jasne razlage čaker in njihovih vlog v našem življenju, na predavanjih pa sem s temi razlagami povezoval znanje o stanjih zavesti, kot jih poznam, odkar delujem kot učitelj meditacije.

Rezultat takšnega pristopa je bila popolnoma nova in sveža razlaga duhovnega razvoja, ki združuje čakre in stanja zavesti. Sistematičnost in jasnost tega pristopa je bila všeč veliko ljudem, ki so me po predavanju spraševali, kje lahko najdejo še več informacij o tem, kar sem govoril. Na to vprašanje sem moral odgovarjati precej neodločno, ker o tem zares ne obstaja nobene literature. “Zakaj pa vi ne napišete knjigo o tem?” so mi rekli skoraj po vsakem predavanju. Res, zakaj pa ne? In tako je po nekaj mesecih knjiga pred vami! Upam, da bo izpolnila svoj namen in da vam bo dala jasnejši uvid v skrivnostno področje čaker ter stanj zavesti.

Opomniti moram, da je podlaga razlag o stanjih zavesti v večini učenje Maharishi Mahesh Yogija, enega najbolj poznanih učiteljev, ki so prišli z Vzhoda. Njegov sistematični pristop je zelo sprejemljiv za naš način razmišljanja, toda v nekaterih elementih bo ta knjiga nekoliko odstopala od njegovih razlag, še posebno v smislu vloge, ki jih imajo čakre pri razvoju zavesti.

Poleg jasnosti intelektualnega razumevanja, ki je zelo pomembna za pravilno izbiro naše duhovne poti, bo ta knjiga služila tudi kot vodič pri razumevanju izkušenj, ki se vam bodo povsem zagotovo pojavljale, če ste iskalec duhovnih zakonitosti in še posebno, če vadite tehnike meditacije in druge tehnike, ki vodijo do razvoja višjih stanj zavesti. Verjamem in upam, da vam bo knjiga služila za oporo in da se bo izkazala za zelo koristno in praktično.

Za Aldebarana
Pravijo, da nas po stopnicah zavesti vodi on in med tem, v središču vesolja, ustvarja božanski nektar. Zato potuje od zvezde do zvezde ter na vsaki med njimi pusti delček svojega srca. Posvečeno njemu in mestu, kjer najraje prebiva.

Recenzija Bukla

Kezele, avtor več kot štiridesetih knjig (med njimi tudi pri nas izjemno odmevne Izničenje faktorja karme), delavnic in predavanj, konec tega leta prihaja v naš knjižni prostor z dvema prevodoma – prvi je knjiga Sedem čaker, sedem stanj zavesti. Avtor, ki je po mojem mnenju v knjižno produkcijo t. i. duhovne literature prinesel višji nivo, je do duhovnosti večkrat zelo kritičen; v svojih knjigah opozarja na pasti in manipulacije, ki jih prinaša tovrstna literatura, predvsem tista instant značaja. Stanje zavesti ali čakre je besedna zveza, ki je eden najpogosteje uporabljenih izrazov v duhovni literaturi nasploh. Knjiga predstavlja poskus sistematične razlage ne samo čaker in stanj zavesti, temveč tudi njihove medsebojne povezanosti in vplivov, ki jih imajo ene in druge. »V svetu duhovnosti ni naključij. Za vse, kar obstaja, se skriva red, smisel in inteligenca,« pravi Kezele. Avtor vsaki čakri (te delujejo v parih) namenja svoje poglavje, v katerem predstavi njen pomen in posledice delovanja (tako pozitivne kakor negativne, kadar ni v ravnovesju) v človekovem življenju. Po vsakem poglavju je tudi kratek napotek bralcu, kako lahko pripomore pri ustvarjanju ravnotežja posamezne čakre, na koncu knjige pa so najpogostejša vprašanja ljudi in avtorjevi odgovori. Kot pravi avtor, naj nam ta knjiga služi kot zemljevid na duhovni poti, dragi Rumi pa pristavi: postanimo tako polni ognja, da plešemo tudi brez glasbe.

Sabina Burkeljca; Bukla 127-128

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...