Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Najsrečnejši človek na svetu

Eddie Jaku
Najsrečnejši človek na svetu
21,00 € 21,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,63 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Planet
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95291-1-9
Naslov izvirnika The happiest man on earth
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Saša Dedič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
180 g
146 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija
biografije in spomini
osebna rast, duhovnost in ezoterika
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izjemna zgodba stoletnika, ki je preživel holokavst, danes pa širi po svetu sporočilo o hvaležnosti, prijaznosti in upanju. 

Knjiga Najsrečnejši človek na svetu, ki je izšla leta 2020, ko je Eddie dopolnil sto let, je prodoren, presunljiv in upanja poln spomin, ki nas opominja, da lahko celo v najtemačnejših časih najdemo srečo.
Knjiga je v spomin na šest milijonov nedolžnih Judov, ki ne morejo govoriti, in za spomin na kulturo, glasbo in velik potencial, ki je izginil skupaj z njimi.

Zgodba o upanju v najtemačnejših časih: Eddie Jaku se je vedno na prvem mestu imel za Nemca in šele nato za Juda. Bil je ponosen na svojo državo. A vse to se je spremenilo novembra 1938, ko so ga pretepli, aretirali in odpeljali v koncentracijsko taborišče. V naslednjih sedmih letih se je Eddie vsakodnevno soočal z nepredstavljivimi grozotami najprej v Buchenwaldu, nato v Auschwitzu in kasneje na nacističnem pohodu smrti. Izgubil je družinske člane, prijatelje, svojo državo.

Ker je preživel, se je zaobljubil, da bo vsak dan nasmejan. Danes pripoveduje svojo zgodbo, deli svojo modrost in živi kar najboljše življenje v poklon tistim, ki niso preživeli. Zdaj se ima za »najsrečnejšega človeka na svetu«. Pravi: »Življenje je lahko lepo, če ga naredite lepega. To je odvisno od vas.«

Recenzija Bukla

Eddie Jaku je Nemec, Jud, letnik 1920, ki ima za seboj osupljivo življenjsko zgodbo, o kateri je molčal večino svojega življenja, pred časom pa jo je v obliki predavanj ter zdaj tudi knjige začel širiti med ljudmi. Rojen v Leipzigu, v družini finomehanika, je v začetku tridesetih let prejšnjega stoletja, ko je prišel na oblast Hitler, že občutil pritisk antisemitizma, vendar mu je oče ponaredil dokumente, tako da se je lahko šolal na ugledni tehnični šoli. Kljub temu so ga že leta 1938, po kristalni noči, prvič deportirali v taborišče Buchenwald, tu pa se začne njegova izjemna, sedem let trajajoča epska zgodba o boju za preživetje, ki mu je uspelo zgolj zaradi izjemne iznajdljivosti (tako očetove kot njegove), vzdržljivosti, ustrezne izobrazbe, ki so jo Nemci skušali maksimalno izkoristiti, prijatelja, ki mu je vlival upanje, in ohranjanja osnovne morale v vsaki situaciji. Po vojni si je ustvaril družino, se odselil v Avstralijo, dočakal pravnuke in stoti rojstni dan ter svojo knjigo, ki je izjemna hvalnica človekovima vitalizmu in humanizmu. Priporočam!

Samo Rugelj, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...