Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Spreminjanje zmede v jasnino

Priročnik za temeljne pripravljalne prakse tibetanskega budizma
Yongey Mingyur Rinpoče, Helen Tworkov
Spreminjanje zmede v jasnino
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Iskanja
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-6058-72-8
Naslov izvirnika Turning confusion into clarity
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Štefan Miljevič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
450 g
391 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
religija
religija > budizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Yongey Mingyur Rinpoče ponuja podrobna navodila in prijateljske, navdihujoče nasvete za tiste, ki so se podali na pot tibetanske budistične temeljne prakse, in zagotavlja prijazne, a podrobne komentarje, spremstvo in navdih, kako slediti poti vadžrajane.

"Prepletanje osebnih pričevanj, vpogled v delovanje človeškega uma in odprtost za sodobno razumevanje so značilni za edinstven in sproščen način, kako Mingyur Rinpoče predstavi najgloblja učenja budizma obenem s težavami, ki se pojavljajo v našem svetu sodobnosti. V knjigi Spreminjanje zmede v jasnino Rinpoče s pridom uporabi te svoje čudovite sposobnosti. Poda nam celovito učenje o temeljnih praksah, ki vsebuje napotke, nujne za to, da bi se lahko lotili teh praks na avtentičen način in v skladu s tradicijo. Še posebej izjemno pa je, kako med tradicionalne napotke vplete navdihujoče spomine, zgodbe iz življenj velikih mojstrov in intimne vpoglede v njegovo lastno duhovno pot, s čimer učenja zaživijo v svoji polnosti." Iz predgovora Matthieua Ricarda

V prvem delu nas seznani s Prvimi koraki,  Meditacijo (šine, šamatha) in Utrinki iz življenja njegovih gurujev.

Drugi del je posvečen Štirim splošnim temeljnim pripravljalnim praksam.

Tretji del razkriva Štiri posebne temeljne pripravljalne prakse.

Recenzija Bukla

Yongey Mingyur Rinpoče je učitelj, mojster Karma Kagyu, tibetanskega budizma Nyingma in avtor več knjig, od katerih sta bili do sedaj v slovenščino prevedeni Ko ljubiš svet, svet ljubi tebe in Radost življenja. Novi priročnik je posvečen temeljem pripravljalne prakse tibetanskega budizma, zaporedju osmih korakov, ki izrisujejo pot samoodkritja. Predstavlja podrobna navodila in navdihujoče nasvete, ki jih Mingyur Rinpoče predaja blago in spodbudno, prežeto s sočutno ljubeznivostjo. Uči o preobrazbeni moči in spreminjanju naravnanosti uma. Igrivo in ustvarjalno odpira vrata samozastavljanju bistvenih vprašanj. Učitelj pripoveduje o svoji poti, nato bralca povabi h kontemplaciji. Sledi osredotočanje na vodeno meditacijo. Priročnik, primeren tudi za začetnike, je zasnovan tridelno. Prvi del je povabilo na začetek poti. Drugi del predstavi štiri splošne temeljne pripravljalne prakse (Dragocenost človeškega življenja, Nestalnost, Karma, Trpljenje). Tretji del se poglobi v štiri posebne temeljne pripravljalne prakse (Zatočišče, Očiščenje, Mandala, Guru joga). Priročnik se zaključi s slovarčkom, seznamom priporočene literature in informacijami o mreži vadbenih skupin Tergar International, ki deluje tudi v Ljubljani.

Maja Črepinšek, Bukla 178

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...