Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Priklic duše

Spajanje razdrobljenega jaza
Sandra Ingerman
Priklic duše
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Eno
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-6943-99-4
Naslov izvirnika Soul retrieval
Leto izdaje izvirnika 1991
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
290 g
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sodobna psihologija, podobno kot šamanizem, pripoznava, da se deli jaza lahko odcepijo, tako da se posameznik odtuji od svoje biti. Številne sodobne terapije izhajajo iz predpostavke, da se v primeru zelo hude travme deli vitalnega, čutečega jaza odcepijo in tako ublažijo njen vpliv.
Šamanizem uvršča izgubo duše med resnejše diagnoze, saj jo vidi kot vzrok bolezni in smrti. Kaže se v brezupu, imunoloških okvarah, raku in vrsti drugih hujših stisk, kot so ločitev ali smrt ljubljene osebe.

Knjiga govori o razširjenem vzroku bolezni – izgubi duše. Sodobne težave, ki izvirajo iz najrazličnejših travm, obravnava z vidika te klasične diagnoze in starodavnega sistema šamanskega zdravljenja.

Preporod šamanizma je končno pripomogel, da začenjamo pripoznavati duhovne in psihološke vrednote znanja naših prednikov. Učimo se spoštovati ogromno zakladnico starodavnega človeškega znanja in tudi razumeti njegovo moč ter pomen za naše zdravje in dobro počutje. Šamanske zdravilne metode delujejo na najglobljih ravneh, kar si jih je mogoče zamisliti, in imajo tako močan vpliv, da so kulturne razlike resnično nepomembne.

Prebivalci »civiliziranega« sveta radi zavračamo nenavadna prepričanja plemenskih ljudstev kot vraževerje, predzgodovinske posebnosti pa kot nepomembne za življenje. Mednje sodi tudi široko razširjeno ple mensko prepričanje o »izgubi duše« kot pomembnejšem povzročitelju bolezni. Knjiga Sandre Ingerman nakazuje, da so starodavne šamanske metode za zdravljenje izgube duše še kako primerne za zdravljenje sodobnih travm. - Michael Harner

Šamanska nomenklatura uvršča izgubo duše med resnejše diagnoze, saj jo vidi kot vzrok bolezni in smrti. Vse bolj jasno postaja, da se izguba duše, kot jo opisuje šaman, kaže v brezupu, imunoloških okvarah, raku in vrsti drugih hujših motenj. Včasih sledi razpadu odnosa z ljubljeno osebo, kariere in drugih pomembnejših navezanosti. - Jeanne Achterberg

 

O AVTORICI

Sandra Ingerman je magistrirala iz svetovalne psihologije in je kvalificirana terapevtka ter priznana učiteljica šamanizma. Vodi mednarodne delavnice o šamanskih potovanjih, šamanskem zdravljenju in priklicu duše. Na svoji poklicni poti je oblikovala mednarodno zvezo šamanskih praktikov in učiteljev. Napisala je 10 knjig o šamanizmu in zdravljenju okolja, Živi v mestu Santa Fe v Novi Mehiki.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...