Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Toksična pozitivnost

Kako ostati pristen v svetu, obsedenem s srečo
Whitney Goodman
Toksična pozitivnost
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-01-6770-9
Naslov izvirnika Toxic positivity
Podnaslov izvirnika Keeping It Real in a World Obsessed with Being Happy
Leto izdaje izvirnika 2022

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
380 g
269 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pozitivnost je lahko toksična, tudi če imate dobre namene.

Predstavljajte si, da ste ravno prejeli skrb vzbujajočo zdravstveno diagnozo, da ste sredi ločitve ali da so vas ravnokar odpustili. Potožite se prijatelju ali prijateljici, ta pa vam odvrne: »Vse je za nekaj dobro. Razmišljaj pozitivno!« Bolj slaba tolažba, kajne? Gre za klasičen primer toksične pozitivnosti, zaradi katere se lahko počutite osamljeno in nerazumljeno.

Prekinimo družbeni vzorec.

Avtorica v knjigi razloži, kje vse se toksična pozitivnost najbolj kaže, in zaključi, da je zelo omalovažujoča in v bistvu prekine kakršenkoli globlji pogovor. V svojem bistvu sporoča, da so vaši občutki napačni in da bi morali biti srečni. Zanika kakršnokoli drugo čustvo in vas prisili, da ga zatrete. Whitney Goodman vsa svoja dognanja spretno podkrepi z najnovejšimi raziskavami, primeri iz vsakodnevnega življenja in zgodbami svojih strank.

Vsa čustva so tu zato, da jih polno čutimo.

V knjigi se postopoma izlušči nova perspektiva. Zdrava pozitivnost namreč dopušča prostor za resnične občutke in upanje. Skozi knjigo nas uči osnov zdravega komuniciranja z ljudmi in nam razloži, kako sprejemati svoja čustva, kako potolažiti druge ljudi, kako se konstruktivno pritoževati in kako podpreti nekoga, ki je sredi težke življenjske situacije. Knjiga nam pomaga doživeti in preboleti težke občutke, kar prinese več avtentičnosti, povezanosti in rasti in, kar je najbolj pomembno, odkrije pot do tega, da se pokažemo takšni, kakršni v resnici smo.

O avtorju

Whitney Goodman je ameriška terapevtka, ki se rada pohvali, da je njena glavna vrednota radikalna iskrenost. V ZDA je vzpostavila terapevtski center, kjer sprejema svoje stranke in jim pomaga pri izboljšanju osebnih odnosov in ozaveščanju lastnih čustev. Pravi, da je njeno poslanstvo približati vse informacije o duševnem zdravju širši javnosti in jih predstaviti tako, da jih lahko razume vsakdo.

Recenzija Bukla

Psihoterapevtka Whitney Goodman je dolga leta stoično prebirala številne pozitivne afirmacije in stavke, zapisane v knjigah, medijih in na družbenih omrežjih, dokler ji pred štirimi leti ni prekipelo: ustvarila je profil na Instagramu, na katerem je začela pisati o toksični pozitivnosti, iz vsega skupaj (in tudi na podlagi njenih bogatih psihoterapevtskih izkušenj) pa je kasneje nastala pričujoča knjiga. Seveda ni z optimizmom in pozitivno naravnanostjo v osnovi prav nič narobe, v knjigi hitro razčisti Goodmanova, a tisto, kar jo najbolj žuli in kar je spoznala tudi v letih dela s svojimi klienti, je to, da lahko instantna pozitivnost po njenem napravi v ogromno življenjskih situacijah – denimo ob raznih izgubah, žalovanjih, razvezah, ob napadih tesnobe in podobnih situacijah – več škode kot koristi. Še več, na nas in naše počutje lahko deluje že prav toksično! Knjiga prinaša osvežujoč pogled na odnos do pozitivnosti, ki se je v zadnjih letih zažrla v vse naše pore, in nam ob tem odpira oči, da ni slabih čustev, temveč da je vsa skrivnost dobrega počutja v tem, da se povežemo z vsem, kar se poraja v nas, vse to sprejmemo, predelamo in se iz vsega občutenega tudi česa (novega) naučimo.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 170

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...