Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Toksični ljudje

Osvobodite se ljudi in navad, ki vam grenijo življenje
Bernardo Stamateas
Toksični ljudje
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-01-6363-3
Naslov izvirnika Gente tóxica
Podnaslov izvirnika Las personas que nos complican la vida y como evitar que sigan haciéndolo
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Andreja Romić

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
350 g
248 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ste se že srečali s človekom, ki je na zunaj ves sladek, za hrbtom pa vam brusi nož? Ste se srečali s človekom, ki je (verbalno) nasilen? S človekom, ki vam med vrsticami ali odkrito daje vedeti, da niste dovolj dobri? S človekom, ki ste mu pomagali, pa vam je v krizi obrnil hrbet?

Seveda ste se. Ljudem, ki skušajo svoje lastne težave reševati na plečih drugih in jemljejo voljo do življenja, se ni mogoče izogniti. Lahko pa se jih naučimo prepoznati, postaviti zdrave meje ter nevtralizirati njihov strup.

Bernardo Stamateas, ugleden argentinski psiholog, je ustvaril popis takih škodljivcev ter ponudil preverjene strategije za odkrivanje in nevtralizacijo psiholoških strupenjač. (Pozor: tudi takrat, kadar se skrivajo v nas samih.)

V uspešnici Toksični ljudje, ki je v njegovi domovini prodana v 200.000 izvodih in prevedena v več kot deset jezikov, nas uči, kako lahko poskrbimo sami zase, za svojo samopodobo in za življenje, v katerem lahko uresničujemo cilje in sanje – uspeti in živeti svobodno, povezani z dobrimi ljudmi, ki drug drugemu znajo in želijo pomagati.

Recenzija Bukla

Vsakdo pozna ljudi, ki mu grenijo življenje – zavistneže, opravljivce, povprečneže, samoljubneže, nergače, manipulatorje … Tiste, ki nas zavirajo in učinkujejo razdiralno, Bernardo Stamateas, argentinski psiholog in publicist, razdeli v petnajst skupin. Pomaga nam razumeti, kako toksičen človek deluje, nato pa svetuje, kako z njim komunicirati, kako se pred njim ubraniti in kako oslabiti njegovo moč, kadar smo prisiljeni z njim sodelovati. Nasveti so konkretni: kdaj spregovoriti in kdaj molčati, kaj reči, kaj ukreniti in kdaj situacijo prekiniti oz. zapustiti. Predstavljene so tudi slabe taktike, ki ne prinašajo izboljšanja. Nasvete poživljajo anekdote, pregovori in prizori, ki jih prepoznavamo iz lastne izkušnje. Bistvo priročnika pa ni zgolj v spretnejšem ravnanju z neprijetneži, temveč v močni spodbudi, da izboljšamo svoje življenje oz. okolje, v katerem živimo, ker si to zaslužimo. Knjiga zato ponuja tudi orodje za analizo lastne poti, razmislek o ciljih in napotke, kako narediti korake naprej. Nikakor pa ne gre spregledati še enega vidika – opozorila, da košček zavistneža, opravljivca in povprečneža sedi v vsakem izmed nas. Kdor resnično hoče zaživeti bolje, se mora soočiti tudi s toksičnostjo v sebi.

Maja Črepinšek, Bukla 164

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...