Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Učinkoviti vodja

O pravočasnem opravljanju pravih stvari
Peter F. Drucker
Učinkoviti vodja
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ebesede
Zbirka Skepsa
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7022-47-6

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
240 g
189 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Učinkoviti vodja je eno izmed temeljnih del Petra Ferdinanda Druckerja (1909 - 2005), ki velja za očeta sodobnega managementa. Mladost je preživel v Avstriji, glavnino kariere pa je kot predavatelj, avtor in konzultant naredil v ZDA, kjer je svetoval upravam številnih velikih organizacij (General Motors, Sears, General Electric, IBM, Ameriški rdeči križ …). Profesorsko kariero je začel na prestižni New York University, potem pa se je preselil v Kalifornijo in leta 1971 na Claremont Graduate University (zdaj Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management) razvil enega izmed prvih MBA študijskih programov. Kariero univerzitetnega učitelja je zaključil pri 92. letih.

V knjigah in člankih, ki jih je redno objavljal v uglednih revijah (Wall Street Journal, The Harvard Business Review, The Atlantic Monthly, The Economist …), se je ukvarjal z vprašanji, ki so bila povezana z učinkovitostjo in organiziranjem ljudi v poslovnem, vladnem in neprofitnem sektorju. Je eden najbolj znanih in najbolj vplivnih mislecev in piscev na področju teorije in prakse upravljanja. Njegova dela so napovedovala številne pomembne spremembe, ki so se zgodile v drugi polovici 20. stoletja: privatizacijo in decentralizacijo, dvig pomena trženja, nastanek informacijske družbe in potrebo po vseživljenjskem učenju.

Recenzija Bukla

Peter F. Drucker (1909–2005) je ime, ob katerem zastrižejo ušesa vsakemu ekonomistu, saj gre za ekonomskega misleca, ki ga imajo za očeta sodobnega menedžmenta in ki je z nekaterimi prevodi, kot so Obvladujte sebe in nato podjetje, O managementu in Managerski izzivi v 21. stoletju, kar dobro znan tudi pri nas. Zdaj smo dobili še prevod njegove nenehno ponatisnjene klasike Učinkoviti vodja (izvirno je izšla leta 1967), ki ima v svojem osrčju pojem in prakso vodje, za katerega Drucker kot eno ključnih lastnosti postavi učinkovitost. Po Druckerju je za dobro delovanje podjetja pomembno, da je vodja učinkovit, kar se po njegovem mnenju sestavi iz celega kupa majhnih vsakdanjih navad, teh pa se je treba naučiti in jih ponotranjiti v preproste postopke, kar se lahko doseže z nenehno vajo in izpopolnjevanjem. Drucker v tej svoji knjigi uči večne poslovne res­nice, kot so denimo naslednje: osredotočite se na prihodnost, ne preteklost, iščite priložnosti, ne problemov, iščite svojo, ne večinskih poti, ciljajte na nekaj, kar bo res povzročilo spremembo, s tem pa izpisuje poslovno biblijo, mimo katere tudi danes ne bi smel iti noben izobražen menedžer.

Samo Rugelj, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...