Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V objemu poti

El Camino
Rado Sluga
V objemu poti
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2017
ISBN 978-88-7342-244-0
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15,2 cm
320 g
147 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
leposlovje > potopisi
osebna rast, duhovnost in ezoterika
biografije in spomini > avtobiografija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvenec Rada Sluge Tek pred bikom razkriva mnoga popotovanja, mnoge dežele, a ob novostih, ki jih širom sveta odkriva, se prvoosebni pripovedovalec, velikokrat z diskurzom drugoosebnega, kar besedilu podeljuje splošnost oziroma vključenost bralca v pripoved, venomer vrača v preverjanje lastne življenjske poti, k dogodkom in osebam, k avtobiografskim drobcem, ki so ključno zaznamovali njegovo otroštvo, temelj njegovih življenjskih radosti in bolečin, pa tudi k dogodkom in osebam, ki žarijo iz njegovih zrelih dni. Avtobiografske retrospektive so v besedilu pisane v kurzivi.

Recenzija Bukla

Rado Sluga, Koprčan, ki se ima za Brkinca, v svojem knjižnem prvencu V objemu poti, nekakšni mešanici avtobiografskih utrinkov in popotnih opažanj, pred nami razstavi svoje (popot niško) življenje. Večino knjige nas vodi dvotirno, saj pred nami niza svoje potovalne prigode, od Bliž njega vzhoda do Južne Amerike, vmes pa natresa poudarke svojega odraščanja in mladostnega življenja. Zadnji del je posvečen samo pohodniškemu potepanju, dvema romanjema do Santiaga, med katerima se Sluga kaže kot pronicljivi opazovalec dogajanja tako okoli sebe kot tudi v sebi. Umirjena knjiga s pripovedjo, ki sporoča, da je življen je vseskozi tudi takšno ali drugačno potovanje.

Samo Rugelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...