Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tao

Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu
Alan Cohen
Tao
31,70 € 31,70 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,95 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Gnostica
Zbirka Preprosto
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-229-144-0
Naslov izvirnika The Tao made easy
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Jure Šešet

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 14 cm
420 g
300 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako uskladiti življenje v najboljših in najslabših časih? Kako najti kompas za krmarjenje po svetu, za katerega nimamo zemljevida? Obstaja kakšen glas modrosti, ki lahko premaga besnečo absurdnost, omili negotovost, ki nas razjeda, in nam nakloni žarek upanja? Obstaja. Čeprav se zdi, da prevladujejo nemiri in norost, obstaja kot kamen trdna razsodnost, ki ni podvržena vetrovom sprememb ne glede na to, kako ostro nas bičajo.

Tao de jing ponuja ene izmed najkoristnejših vpogledov v to, kako živeti, kar jih je kdaj zapisalo kakšno človeško bitje. Knjižica starega mojstra z zgolj 5000 pismenkami prepoznava vir človekovega trpljenja in zdravilo zanj; z izjemo Svetega pisma velja za največkrat prevedeno, interpretirano in natisnjeno knjigo v zgodovini. Lao Zi je osupljivo jedrnato zasadil časovno kapsulo za zdravljenje, ki je nismo še nikoli bolj potrebovali.

Recenzija Bukla

Zdi se, da se je v ponorelem svetu izgubila razsodnost, da igla kompasa, ki kaže, kako živeti harmonično s seboj, soljudmi, naravo in tistim, ki je nad vsem, pleše brez prave usmeritve. Avtor, psiholog, usmerjen v vizijsko psihologijo, se sprašuje, ali je kljub vsemu mogoče najti pot, in takoj odgovori: da, to je tao, kar pomeni »pot«. Tao je 1500 let po zapisih še vedno svetilnik razsodnosti. V poglavjih, ki so zasnovana kot razmišljanja (predavanja) o določenem življenjskem vprašanju, avtor združi izvirne verze Lao Zija, lastna razmišljanja in »slike« – literarne krokije. Ti ustvarjajo vtis dnevniških spominov Lao Zijevega najljubšega učenca. V njih pripoveduje o svojem življenju z mojstrom in modrostih, ki jih je pri tem dobil v dar. Kombinacija je sugestivno in navdušujoče branje, ki bogato ilustrira pot modrosti v vsakdanjem življenju, situacijah in izzivih. Vredno razmisleka.

Maja Črepinšek, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...