Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Diham

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družinski in terapevtski center Pogled
Zbirka Čuječnost za otroke
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-93462-5-9
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Andrej Kek
Ilustracije Maša Debevc

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 22 cm
480 g
38 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pred vami je prva knjiga v zbirki slikanic Čuječnost za otroke. V zadnjem času se s čuječnostjo pogosto srečujemo, vendar bolj za odrasle. Veliko je raziskav, ki dokazujejo številne dobre učinke, ki jih ima vadba čuječnosti na telo in duševnost tako odraslih kot otrok.

V našem prostoru je to prva zbirka knjig za otroke in najstnike, ki je plod avtoričinih dolgoletnih izkušenj pri delu z otroki. Vaje so mišljene kot igra in zabava kar je še posebej pomembno za majhne otroke. Slikanica Diham predstavlja vaje usmerjanja pozornosti na dihanje s katerimi se sproščamo in umirjamo, pri otrocih pa lahko razvijemo sposobnost boljšega uravnavanja lastnih odzivov ter večjo sposobnost umirjanja.

Recenzija Bukla

Za pojem čuječnosti ste verjetno že slišali, tokrat pa gre za zavedanje in usmerjanje pozornosti za otroke, ki lahko pripomore k boljšemu duševnemu razvoju. Nastajajoča zbirka Čuječnost za otroke, s pomočjo katere otrokom lažje približamo zavedanje telesa, gibanja, trenutka, čutil, čustev, misli ter sočutja, je plod slovenske zakonske in družinske terapevtke Andreje Vukmir Brenčič, ki deluje v okviru Družinskega in terapevtskega centra Pogled. Prva knjiga v zbirki se posveča dihanju; preprostemu vdihu in izdihu, pa kako se dih spreminja v različnih situacijah in ob doživljanju različnih čustev. V drugem delu slikanice so predstavljene vaje za zavedanje dihanja, ki so prilagojene otrokom in njihovemu kognitivnemu razvoju. Slikanica je likovno opremljena z izdelano »montažo« fotografij deklice z ilustriranim ozadjem in detajli, učinek pa je obenem pravljičen in izredno nazoren. Primerno za praktično uporabo.

Klara Jarc, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...