Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Anatomija tesnobe

Razumevanje in premagovanje telesnega odziva na strah
Ellen Vora
Anatomija tesnobe
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-01-7363-2
Naslov izvirnika The anatomy of anxiety
Podnaslov izvirnika Understanding and Overcoming the Body's Fear Response
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Mojca Vodušek

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,8 x 14,8 cm
450 g
295 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tudi za tesnobo v resnici še kako velja rek »zdrav duh v zdravem telesu«. To lahko dosežemo zavestno, načrtno in predvsem z lastnimi močmi.

Celostni pogled in praktične strategije za obvladovanje duševnega zdravja

Več kot 40 milijonov Američanov se vsako leto spopada s tesnobo, kar se je s Covid-19 pandemijo le še poslabšalo. Za lajšanje te pogosto zelo ovirajoče duševne motnje zdravniki pogosto posegajo po receptih in sledijo prepričanju, da je tesnoba zgolj "v naših glavah." Ellen Vora, zdravnica, zatrjuje, da potrebujemo celostni pristop, ki presega možgane in upošteva celoto. S podporo najnovejših znanstvenih raziskav ter kliničnega dela dr. Vore, knjiga Anatomija tesnobe prinaša svež in nujno potreben pogled na duševno zdravje ter konkretne strategije za obvladovanje naših razpoloženj.

Razumevanje in premagovanje telesnega odziva na strah

Tesnobo obravnava celostno, kot neravnovesje duševnih in telesnih sestavin. Pri tem lahko sami naredimo veliko, saj je marsikdaj posledica fizioloških dejavnikov in sodobnega življenjskega sloga. Pestijo nas slabe spalne navade in nezdrava prehrana, pitje kave in alkohola, zasvojenost z zdravili in tobakom, nenehno hitenje, nemir, iskanje hitre potešitve, neusklajenost poklicne in zasebne plati, odvisnost od pametnih telefonov in družbenih medijev, celo razna vnetja in prebavne težave, primanjkuje pa nam blagodejnih dejavnosti in hranil: gibanja na prostem, stika z naravo, vode, vitaminov, sonca in polnovrednih živil.

Recenzija Bukla

Priročnik za lajšanje tesnobe iz leta 2022, pri katerem ameriška avtorica, psihiatrinja Ellen Vora, izhaja iz lastne izkušnje, saj je imela med študijem medicine težave s svojim duševnim in telesnim zdravjem, zaradi česar je začela raziskovati tudi alternativne metode od akupunkture do integrativne medicine. Njeno izhodišče je preprosto: tesnoba je tegoba našega časa, neravnovesje duševnih in telesnih sestavin, ni končna diagnoza, temveč pokazatelj globljih težav. Vora v svoji knjigi tesnobo obravnava celostno, trdi, da je marsikdaj povezana s fiziološkimi dejavniki, vendar je tudi posledica sodobnega življenjskega sloga, ki ga oblikuje nezdrava prehrana, različni tipi zasvojenosti (od alkohola prek nikotina do zdravil), nenehna priključenost na pametne telefone, nezmožnost ločevanja zasebnega od poklicnega življenja ter nenehno hitenje ter preskakovanje med opravili. To pod črto prinaša tesnobna občutja – za razliko od čuječega življenja, rednega gibanja na prostem in zdravega prehranjevanja. Knjiga, ki lahko s svojo pozitivno praktično naravnanostjo dvigne počutje marsikoga vsaj nekaj ravni višje od sedanjega tesnobnega stanja.

Samo Rugelj, Bukla 178

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...