Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Arhetipi

Kdo si?
Caroline Myss
Arhetipi
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Iskanja
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6058-57-5
Naslov izvirnika Archetypes
Podnaslov izvirnika Who Are You?
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Bojana Pavlič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
360 g
262 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ste kdaj pomislili, zakaj vas določeni ljudje, ideje ali predmeti pritegnejo, drugi pa vas neustavljivo odvračajo? Se sprašujete, ali živite življenje, ki vam resnično ustreza?

Nihče med nami ne vstopi v življenje vedoč, kdo je in zakaj je tak, kakršen je. Da bi to zvedeli, moramo poseči globlje. Ko se sproži prva vznemirljiva radovednost o sebi, se začne iskanje notranjega spoznanja o tem, kdo sem, kakšna je narava moje notranje moči, kaj je moj namen, …

To niso vsakdanja vprašanja in nanje ne dobite odgovora, tako da najdete pravo službo ali pravega življenjskega partnerja. To so kriki iz globin vašega bitja, ki vas pozivajo, da brez odlašanja ali strahu odkrijete svoj pravi jaz. V vaših arhetipih je vtisnjen vaš pravi jaz.

Arhetipi so univerzalni vzorci obnašanja, ki vam, ko jih enkrat odkrijete, pomagajo bolje razumeti sebe. Poznavanje arhetipov vam lahko spremeni življenje.

Deset arhetipov v tej knjigi predstavlja prvobitne teme moči, ki opredeljujejo današnje ženske. V vsakem poglavju se avtorica posveti enemu arhetipu, razloži, kako se je razvijal in do podrobnosti razkrije njegove edinstvene lastnosti, opredeljujočo milost, življenjski izziv in druge pomembne informacije, s katerimi si pomagate pri ugotavljanju, ali ste del te arhetipske družine in če ste, kako izkoristiti njeno moč.

A to, da izveste, kateri arhetip vas najbolje opisuje, je šele začetek. S tem znanjem lahko sprejemate zavednejše odločitve o vsem - o karieri ali partnerskih odnosih -, se izognete pogostim pastem svoje osebnosti in tako izkoristite svoje prednosti. Rezultat ste srečnejši, pravi vi. Nikoli ni prepozno, da s pomočjo arhetipov svoje življenje zajamete v popolnosti.

Uporabite energijo svojega arhetipa, da izrazite resnični namen, zaradi katerega ste se rodili. Nikoli ni bilo mišljeno, da bi bilo življenje predvidljivo. Mišljeno je, da ga živite prav do konca.

Recenzija Bukla

Arhetipi so neke vrste kolektivni simboli, ki si jih delimo vsi v naši kulturi, nekakšni psihični vzorci moči v naši podzavesti. Ti lahko spregovorijo tudi posamezniku kot osebnostni vzorci in so zato lahko tudi neke vrste življenjska vodila. Caroline Myss je avtorica več knjig (v slovenščini imamo Pet mitov o zdravljenju in Posvečeni dogovori), ki je knjigo Arhetipi, izvirno je izšla leta 2013 zasnovala kot neke vrste priročnik za prepoznavanje svojega lastnega glavnega (lahko jih več) arhetipa, ki morda nejasnemu življenjskemu slogu ali pa ne dovolj definiranim življenjskim prizadevanjem, torej osebnemu potovanju, lahko poišče pravo smer, smisel in pomen. Myssova pred nami razgrne deset glavnih arhetipov (Duhovna Iskalka, Fašionistka, Intelektualka, Kraljica/Generalna, Negovalka/Skrbnica, Odvetnica, Športnica, Umetnica/Ustvarjalka, Upornica in Vizionarka) ter jim predstavi zgodovinski pa tudi sodobni kontekst, omejitve tega arhetipa ter tudi njegove možnosti in priložnosti. Čeprav je knjiga pisana prvenstveno za ženske, je ob opisu posameznega arhetipa dodana še njegova moška različica, tako da jo s pridom lahko uporabljajo tudi moški. Knjiga, s katero lahko bolj jasno osmislite svojo življenjsko pot.

Samo Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...