Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ime mi je jeza

Mladostnikovo iskanje identitete
Ignac Schmidt
Ime mi je jeza
21,40 € 21,40 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,64 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Pivec
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7026-63-4
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Milena Pivec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
510 g
271 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > sociologija
psihologija in psihiatrija
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ignac Schmidt nam tokrat ponuja v branje in temeljit razmislek trideset zgodb mladostnikov, trideset spisov, ki so mu jih le-ti napisali v teku zdravljenja. Vsaki zgodbi dodaja svoj strokovni komentar s strnjenim povzetkom na koncu.

Beremo o njihovi jezi, uporu, stresu, strahovih, nasilju, iskanju, vprašanjih, izgubljanju … Skoraj vsi mladostniki imajo težave s svojo samopodobo. Skoraj vsi preživljajo različne strese – družinske, šolske, ljubezenske. Avtor jih jemlje skrajno resno, z njimi govori z iskreno ljubeznijo, naklonjenostjo, prijateljstvom, potrpežljivostjo, optimizmom in s humorjem. Z veliko mera humorja. S katerim se mu mnogi odzivajo. Verjame vanje in jim ponuja roko na poti iskanja izhoda iz njihovih težav.

Ogledalo pa nastavlja tudi odraslim. Kakšno podobo smo pripravljeni videti, je odvisno od nas samih.

Recenzija Bukla

V knjigi je zbranih trideset zapisov mladostnikov, ki so jih napisali med svojim zdravljenjem, torej v širokem časovnem razponu, avtor, dolgoletni klinični psiholog, ki jih je spremljal in jih vse dobro pozna, pa je na koncu vsakega spisa dodal še strokovni komentar, krajši povzetek in umestil zgodbo v širši kontekst ter ponudil neke vrste splošno rešitev podobnih težav. Tako lahko beremo intimne, iskrene, osebnoizpovedne zgodbe o družinskih zmedah, travmatičnem otroštvu, najstniš­kem uporu, stresnih situacijah, strahovih, žalosti, medvrstniškem nasilju, motnjah hranjenja, samopoškodovanju, spolnih zlorabah, vedenjskih motnjah, identitetni zmedi, samomorilnosti, ADHD, neodgovorjenih vprašanjih, družinskem nasilju, iskanju, izgubljanju in drugih težavah, ki se pogosto odražajo tudi v nizki samopodobi v obdobju mladostnikovega iskanja identitete. Schmidt jih neposredno in v svojem hudomušnem slogu razčlenjuje in strokovno analizira, na koncu pa poleg uporabljenih študijskih virov dobrohotno naniza še priporočila za branje knjig in ogled filmov, vse skupaj z namenom, da bi najstnike čim bolje razumeli in jim v burnem obdobju pomagali poiskati moč, da bi se čim prej izvili iz »jeze, bolečih izkušenj, odnosov, občutkov in bolezni«.

Renate Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...