Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poklical bom policijo

Robert L. Brent, Irvin D. Yalom
Prelistaj
Poklical bom policijo Novo
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Odkrito
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7136-37-1
Naslov izvirnika I'm calling the police
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Zoltan Pap, Aleksandra Portir
Spremna študija Silvana Kokol, Marja Kuzmanić

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 12,5 cm
220 g
171 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
knjige umco
psihologija in psihiatrija
psihologija in psihiatrija > psihoterapija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Irvin D. Yalom (1931), najbrž najbolj znani živeči psihoterapevt in avtor mnogih knjig, nam v krajšem besedilu Poklical bom policijo izriše pretresljivo zgodbo o povojnih travmah. Ta dramatična zgodba vznikne med slavjem ob petdesetletnici zaključka študija medicine, ko ga nekdanji študijski prijatelj, prav tako judovskih korenin, po proslavi prosi za pogovor, saj očitno ne zmore več teže bremena, ki ga je od najstniških let nosil v sebi, ne da bi ga lahko z nekom podelil. Kot na začetku pripovedi zapiše Yalom: »Čeprav sva izbrala različni specializaciji, on srčno kirurgijo, jaz pa zdravljenje zlomljenih src s pogovorom, se je med nama ustvarila tes­na vez in vedela sva, da je doživljenjska.« Knjižica o tem, kako človek ne more ubežati svoji pretek­losti.

»Yalom s svojim delom in knjigami ponuja sporočilo, ki pelje naravnost v srce psihoterapije: kako sprejeti in se spoprijeti z eksistencialnimi dejstvi, ki jih ponuja živ­ljenje. Zaposlen je z iskanjem smisla in s soočenjem s smrtjo ter z drugimi eksistencialnimi skrbmi, ki velikokrat ležijo onkraj dometa psihologije in psihiatrije. Meni, da se psihoterapija ni začela s Freudom, ampak s skupino pametnih ljudi, ki so razmišljali o človeških dilemah, ki spremljajo ljudi skozi življenje. Takšni ljudje so bili po njegovem mnenju tudi eksistencialni filozofi, Nietzsche, Schopenhauer in Spinoza.« – iz spremne študije Silvane Kokol in Marje Kuzmanić

o avtorju

Dr. IRVIN D. YALOM (1931) je ameriški profesor psihiatrije na Stanfordski univerzi, avtor mnogih cenjenih učbenikov in knjig, med drugim Eksistencialne psihoterapije in Teo­rije in prakse skupinske psihoterapije ter knjižnih ­uspešnic Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe (2016), Darilo terapije (2017), Strmenje v sonce (2018) in avtobiografije Kako sem postal, kar sem (2018). Vse so izšle pri založbi UMco. Poleg prispevka k učenju o skupinski psiho­terapiji je razvil tudi model eksistencialne psihoterapije, ki temelji na štirih danostih človeškega stanja: neizbež­nost smrti, svoboda pri oblikovanju svojega življenja, osamljenost ali izolacija in odsot­nost pomena oziroma smisla živ­ljenja. Za svoje psihoterapevt­sko in strokovno delo je prejel različne nag­rade, njegova dela pa so prevedena v številne jezike. Je tudi mož, oče štirih otrok in trenutno dedek petim vnukom. Svojo zadnjo knjigo spominov Med smrtjo in življenjem (UMco, 2022) je napisal skupaj s svojo ženo Marilyn.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...