Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Darilo terapije

Odprto pismo novi generaciji terapevtov in njihovim klientom
Irvin D. Yalom
Prelistaj
Darilo terapije -10%
22,41 € 24,90 € Prihrani 2,49 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,67 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6954-74-7
Naslov izvirnika The gift of therapy
Prevod Maja Krajnc, 1951–
Urejanje Samo Rugelj
Strokovni pregled Miran Možina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
470 g
354 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

Darilo terapije je pronicljiva in bogata zbirka dognanj o koristnih in pozitivnih učinkih pa tudi o pasteh psihoterapije, ki jo je napisal Irvin D. Yalom, najbrž najbolj znani živeči psihoterapevt (v prevodu že imamo njegovo knjigo Rabelj ljubezni). Skozi resnične primere nam priz nani profesor z dolgoletno prakso v knjigi ilustrira in doživeto opisuje različnost in kompleksnost težav, s katerimi se klienti obračajo po pomoč k strokovnjakom, obenem pa pokaže, kako občutljivo delo je psihoterapija.

Yalom v Darilu terapije bralcu ponudi svež, iskren in pronicljiv vpogled v specifično dinamiko odnosa med klientom in terapevtom, posebej pa opozarja na velik domet terapije, ki lahko služi ali pa (v primeru zlorabe) tudi škoduje obema stranema.

Knjiga Darilo terapije je obvezno branje za vse, ki se poklicno ali pa ljubiteljsko ukvarjajo s področ jem človeške psihe ter jih zanimata psihologija in psihoterapija. Hkrati pa Darilo terapije predstavlja jasen in uporaben priročnik za samopomoč tudi tistim, ki se znajdejo v stiski in si iz različnih razlogov ne poiščejo strokovne pomoči.

Dr. IRVIN D. YALOM (1931– ) je ameriški profesor psihiatrije na Stanfordski univerzi, avtor mnogih cenjenih učbenikov in knjig, med drugim Eksistencialne psihoterapije in Teo rije in prakse skupinske psihoterapije ter knjižne uspešnice Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe (UMco, 2016). Poleg prispevka k učenju o skupinski psiho terapiji je razvil tudi model eksistencialne psihoterapije, ki temelji na štirih danostih človeškega stanja: neizbež nost smrti, svoboda pri oblikovanju svojega življenja, osamljenost ali izolacija in odsot nost pomena oziroma smisla življenja. Za svoje psihoterapevtsko in strokovno delo je prejel različne nag rade, njegova dela pa so prevedena v številne jezike. Je tudi mož, oče štirih otrok in trenutno dedek petim vnukom.

»Ko se je pokvarila kljuka na vratih in teh ni bilo mogoče več nalahno zapirati, so pacienti reagirali na različne načine. Neka pacientka je redno porabila precej časa, ko je poskušala zapreti vrata, in se je vsak teden opravičevala, češ da jih je ona pokvarila. Veliko jih na to sploh ni bilo pozornih, nekateri niso mogli mimo tega, da me ne bi opozorili na okvaro in mi pred lagali, naj kljuko vendarle popravim, nekateri pa so se spraševali, zakaj tako dolgo odlašam.« (iz knjige)

»Yalomovo Darilo terapije ni le vodič novim generacijam psihoterapevtov, ampak za najširši krog bralcev prepričljivo izlušči, kaj je tisto najdragocenejše, kar lahko psihoterapija pokloni sodobnemu človeku. Yalom je veliko darilo psihoterapiji.«

– mag. Miran Možina, psihiater in psihoterapevt

»Knjigo priporočam vsakomur, še posebej pa tistim, ki so se s srcem in odprto glavo pripravljeni učiti.«

– prof. dr. E. Thomas Dowds

»Ko beremo Yaloma, on bere nas.«

– dr. Manca Košir

»Yalom je čarovnik, ki ničesar ne pusti zakritega.«

– Metro Times (Detroits)

 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...