Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pot žalovanja

Kako v žalosti izgube najti svojo zgodbo ljubezni
Tim Madigan, Patrick O'Malley
Pot žalovanja
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-04-0950-2
Naslov izvirnika Getting grief right
Podnaslov izvirnika Finding Your Story of Love in the Sorrow of Loss
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Mojca Masterl Štefanič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
280 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izvirni in sočutni vodnik za žalujoče temelji na več desetletjih strokovnega svetovanja in avtorjevi lastni izkušnji izgube sina. 

Ameriški psihoterapevt dr. Patrick O'Malley je verjel, da je zaradi svoje strokovne usposobljenosti seznanjen z vsem, kar je treba vedeti o žalovanju – dokler ni sam doživel smrti sina. Ob tem je spoznal, da tradicionalni pristopi, kot je predvsem slovita teorija o stopnjah žalovanja, bolečino ob izgubi ljubljene osebe prepogosto obravnavajo kot stanje, ki ga je treba čim prej »ozdraviti«.

Priročnik Pot žalovanja ponuja drugo možnost: da svojo žalost sprejmemo kot razumljivo posledico ljubezni, ki smo jo čutili do umrlega, in se z njo naučimo živeti. Izvirni in sočutni vodnik na poti žalovanja bo v uteho in pomoč tako žalujočim kot njihovim bližnjim, ki si jim želijo stati ob strani.

Na izkušnjah dr. O'Malleyja in knjigi Pot žalovanja temelji tudi Trimesečni program za žalujoče, ki ga nudijo v Ignacijevem domu duhovnosti v Ljubljani.

o avtorju

Dr. Patrick O'Malley je ameriški psihoterapevt, ki na področju žalovanja svetuje klientom ter izobražuje prostovoljce in sodelavce že 40 let. Knjigo Pot žalovanja je napisal v sodelovanju s Timom Madiganom, večkrat nagrajenim časnikarjem in avtorjem. Oba živita in delujeta v Fort Worthu v Teksasu.

Recenzija Bukla

Patrick O'Malley je ameriški psihoterapevt in specialist na področju žalovanja. Živel je v prepričanju, da je na tem področju dovolj izobražen in podkovan, da se bo z izgubo ljubljene osebe znal kar najbolje soočiti, vse dokler ni doživel sinove smrti. Takrat je ugotovil, da tradicionalna teorija in praksa žalovanja bolečino in žalost štejeta za »bolezen«, ki jo je treba kar se da hitro »ozdraviti«. Zato njegov priročnik na nek način zavrača uveljavljeno teorijo o stopnjah žalovanja, saj ta izgubo ljubljene osebe obravnava kot bolezensko stanje. Pot žalovanja (napisal jo je v sodelovanju z večkrat nagrajenim avtorjem Timom Madiganom), pa ponuja drugo možnost, in to je, da svojo žalost sprejmemo kot posledico ljubezni do preminule osebe. Pomembno je torej, da se naučimo živeti s svojo žalostjo in izgubo, ta knjiga pa vam bo v pomoč, da boste svoje žalovanje doživeli v njegovi najčistejši obliki.

Nika Hranjec, Bukla 171–172

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...