Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Umetnost psihoterapije

Anthony Storr
Prelistaj
Umetnost psihoterapije -10%
24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,73 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6803-81-6
Naslov izvirnika The Art of Psycho-therapy
Leto izdaje izvirnika 1979
Prevod Branko Gradišnik
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
390 g
283 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

Umetnost psihoterapije (1979, dop. izdaja 1990) je izjemno dragocena kot eden nasploh redkih priročnikov, ki tudi manj poučenemu bralcu odstirajo vpogled v teoretične temelje in praktične tehnike analitične psihoterapije. Ne gre za »vabo za firbce«, ampak za prilagoditev zahtevne materije na tak način, da je dovolj razumljiva zainteresiranemu bralcu.

Avtor je knjigo napisal v pomoč psihoterapevtom, tako novincem kot stažistom, ki se na svojo poklicno pot odpravljajo s tihimi bojaznimi, ali bodo kos nalogam analitičnega razbiranja, empatičnega dojemanja in terapevtične navzočnosti, ki skupaj sestavljajo oporo, ob kateri se lahko nevrotični pacient skozi lastne uvide reši iz svoje »obtičalosti«.

Kot uvajalni strokovni priročnik je Umetnost psihoterapije neprekosljivo delo, ki ga prakticirajoči terapevti redno navajajo ob priložnostih, ko morajo za kulturne potrebe kakega zdravstvenega žurnala našteti, recimo, »deset knjig, ob katerih sem se oblikoval«. Samo upamo lahko, da bo tudi pri nas učinkovala kot »ledolomilka« na tabuiziranem področju slovenskih notranjih stisk, kajti mogoče ga je s pridom brati tudi kot priročnik za samopomoč, saj ljudi v stiski oskrbi z umljivim »sistemom« in metodo.

ANTHONY STORR (1920– 2001) je bil britanski freudovsko in jungovsko šolani psihoanalitik, ki je kmalu ubral lastno smer in se brez podleganja ortodoksiji naslonil na objektnorelacijsko psihologijo, ne da bi bil nehal izkazovati prednost eksistencialnemu sodoživljanju pacientove življenjske stiske (ne pa pregovornemu analitičnemu brskanju po njenem izviru). Danes je priznan kot najbolj literarni med vsemi britanskimi razlagalci tako imenovane psihologije vsakdanjosti, torej tistega, čemur dandanes z njegovim vrstnikom Thomasom Szaszom pravimo »tegobe bitja in žitja«. Njegove knjige o (ne zgolj nezdravi) agresivnosti (On Human Aggression), o ustvarjalnosti (The Dynamics of Creation) in o (ne zgolj obupni) samoti (Solitude) se vedno znova ponatiskujejo kot klasični zgledi psihološke esejistike v najboljšem pomenu te besede, Umetnost psihoterapije pa ostaja klasični učbenik par excellence.

Recenzija Bukla

Storr (1920– 2001) je bil britanski freudovsko in jungovsko šolani psihoanalitik, ki je kmalu ubral lastno smer in se naslonil na objektnorelacijsko psihologijo, ne da bi nehal izkazovati prednost eksistencialnemu sodoživljanju pacientove življenjske stiske. Danes je priznan kot najbolj literaren med vsemi britanskimi razlagalci tako imenovane psihologije vsakdanjosti, njegove knjige pa so zgledi psihološke esejistike v najboljšem pomenu te besede, Umetnost psihoterapije pa ostaja klasični učbenik par excellence. Avtor je knjigo sicer pisal v pomoč psihoterapevtom, tako novincem kot stažistom, ki se na svojo poklicno pot odpravljajo s tihimi bojaznimi, ali bodo kos nalogam analitičnega razbiranja, empatičnega dojemanja in terapevtične navzočnosti, ki skupaj sestavljajo oporo, ob kateri se lahko nevrotični pacient skozi lastne uvide reši iz svoje »obtičalosti«. Ob tem pa gre za enega redkih priročnikov, ki tudi manj poučenemu bralcu odstirajo vpogled v teoretične temelje in praktične tehnike analitične psihoterapije, pri katerem je snov prilagojena tako, da je dovolj razumljiva širšemu krogu bralcev.

Samo Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...