Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Od krušnih do bonus staršev

Priložnosti in izzivi sestavljenih družin
Jesper Juul
Od krušnih do bonus staršev
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Didakta
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-261-505-5
Naslov izvirnika Aus Stiefeltern warden Bonuseltern
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Alenka Veler
Urejanje Ivana Gradišnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
300 g
100 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priložnosti in izzivi sestavljenih družin. Tako kot pred tradicionalnimi družinami se tudi pred sestavljenimi odpirajo enake pasti. Jesper Juul v knjigi opisuje nekatere najpogostejše in najbolj pomenljive, naniza pa tudi predloge in smernice, kako jih je mogoče preprečiti, prestati ali odpraviti.

Tako kot pred tradicionalnimi družinami se tudi pred sestavljenimi odpirajo enake pasti. Jesper Juul v knjigi opisuje nekatere najpogostejše in najbolj pomenljive, naniza pa tudi predloge in smernice, kako jih je mogoče preprečiti, prestati ali odpraviti. Ker je življenje takšno, kakršno je, knjiga ne ponuja »10 praktičnih namigov«, ki naj bi vas samodejno za vselej obvarovali pred vsemi napori in težavami ali občasno bolečino, kakršno tu in tam prinese vsakdan.

Jesper Juul spodbuja starše in nasploh odrasle, naj v novo družino ne prinesejo zgolj ljubezni in čuta za odgovornost, ampak naj v kovček spakirajo tudi voljo do osebne rasti, razum in sposobnost obvladovanja konfliktov.

»Navdiha poln priročnik za vse, ki bi radi razvijali takšno družinsko življenje, da se lahko vsak od družinskih članov razvija in cveti.« 
- Publishers Weekly

»Jesper Juul je eden od dvanajsterih vodilnih mislecev, navdihovalcev in vizionarjev našega časa.«
- Die Zeit

Recenzija Bukla

Če ste že ali šele postajate del sestav­ljene ali ločene družine, je pred vami veliko naporov, težav in občasnih bolečin, ki se jim seveda ne izognejo niti starši v tradicionalnih družinah. Ampak Jesper Juul, razvpiti danski predavatelj, je tokrat ciljal predvsem na prve, na krušne, nadomestne oz. lepo povedano bonus starše. V večini evropskih držav si biološki starši tudi po razvezi delijo skrbništvo za otroka, zato vse več otrok doživlja, kakor da so »razcepljeni«. Starši in bonus starši se počutijo kot starši s polovičnim delovnim časom, za otroke pa to pomeni, da se morajo ukvarjati s tremi ali štirimi starševskimi personami istočasno, kar za nobenega od udeleženih ni lahko. Če si zares želite, da bi se otroci normalno razvijali, je zelo pomembno, da v novo družino poleg ljubezni in čuta za odgovornost prinesete tudi sposobnost obvladovanja konfliktov, razum in voljo do osebne rasti.

Beti Hlebec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...