Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izgorelost

Ključ do razumevanja stresnega cikla
Amelia Nagoski, Emily Nagoski
Izgorelost
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7133-26-4
Naslov izvirnika Burnout
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Esther Daniela Kogoj
Uredil Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
320 g
244 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Uspešnica New York Timesa!
Knjiga z inovativnim pristopom pojasni, zakaj ženske izgorelost doživljamo drugače kot moški – in ponuja preprost, znanstveno podprt načrt, ki ženskam pomaga zmanjšati stres, obvladovati čustva in živeti bolj radostno.

Z izgorelostjo se spopada vse več žensk, kar ne preseneča – biti ženska v današnjih časih pomeni ugoditi vedno večjim pričakovanjem okolice in ženske se izčrpajo, ko skušajo premostiti vse globljo vrzel med njimi. Kako naj imamo »rade svoje telo«, ko pa na vsaki naslovnici vidimo vsaj deset nasvetov za hujšanje, da bi se pokazale v »najboljši luči«? Kako naj v službi iščemo nove izzive, ko pa že delamo več, kot smo sposobne prenesti, in za to nismo nagrajene? Kako lahko živimo v seksističnem svetu, ki nam neprestano govori, da smo predebele, prezahtevne, preglasne in preveč sebične?

Sestri Emily in Amelia Nagoski nam pomagata prekiniti cikel, v katerem se znajdemo zaradi občutkov obremenjenosti in izčrpanosti. Namesto da bi nas prosili, naj prezremo prave ovire in družbene pritiske, ki ženskam stojijo na poti do dobrega počutja, nam s sočutjem in optimizmom pojasnita, s čim imamo opravka – in nam pokažeta, kako se postaviti zase. Na teh straneh boste izvedeli:

• kaj lahko storite, da prekinete biološki stresni cikel in telo povrnete v stanje sprostitve,
• kako upravljati t. i. monitor, predel v možganih, ki uravnava čustva frustracije;
• kako bikini industrija ženskam preprečuje, da bi imele rade svoje telo, in kako se tega ubraniti;
• zakaj so počitek, povezanost z drugimi, zavezništvo z notranjim kritikom ključ do okrevanja in preprečevanja izgorelosti.

Ob pomoči znanosti, ki nam odpira oči, dobrih nasvetov, koristnih delovnih listov in vaj se bo v tej knjigi našla vsaka ženska – in dobila moč, da življenje spremeni na boljše. Emily in Amelia ne opevata dragih, na skrb zase osredotočenih metod in puhlic niti ne vztrajata, naj stremimo k nemogočemu cilju »imeti vse«. Namesto tega nam sporočata, da smo dovolj že same po sebi, takšne, kot smo – in da tako dobro počutje lahko doseže vsaka posameznica.


»Knjiga, poslana z neba! Preizkusila sem omenjene strategije in to mi je popolnoma spremenilo življenje.«
– Dr. Brené Brown, avtorica prodajne uspešnice št. 1 Dare to Lead

»Med branjem Izgorelosti sem spoznala, da je ta knjiga drugačna od običajnih priročnikov za samopomoč, ki nas pustijo izgubljene v miselnosti o ženski neprimernosti. Našo bitko s stresom knjiga obrne na glavo in tlakuje pomenljivo pot do nečesa, čemur avtorici pravita »postati mogočna«, tako da pogumno širita sodobne in osvežujoče udarne resnice, kot »ja, težava je v patriarhatu« in »čas je, da začnemo igrati po svojih pravilih!«
– Sarah Wilson, avtorica uspešnice New York Timesa First, We Make The Beast Beautiful

Recenzija Bukla

Pričujoča knjiga je namenjena tistim ženskam, ki se počutijo preobremenjene, čustveno izčrpane in osebno neizpolnjene, napisali pa sta jo sestri dvojčici, ena je promotorka zdravega življenja, druga zborovodkinja, obe pa imata v žepu doktorat. Ker so zgodbe najboljše učiteljice, lahko v knjigi sledimo pripovedi dveh žensk, Julie, obremenjene pedagoginje, ki se ji je uprlo lastno telo in jo prisililo, da se ustavi in mu prisluhne, in Sophie, inženirke, ki se ne želi pokoriti pravilom patriarhata. S sočutjem, optimizmom in inovativnim pristopom nam avtorici pomagata prekiniti biološki stresni cikel, se soočiti s stresom, obvladati stresorje, vrniti v stanje sprostitve, uravnati čustvene frustracije, imeti rade svoje telo, si dovoliti pravi počitek, se povezati s sabo in drugimi ter tako preprečiti izgorelost. Ob pomoči znanosti, ki nam odpira oči, dobrih nasvetov in koristnih vaj se bo v tej knjigi našla marsikatera ženska in dobila moč, da svoje življenje spremeni na bolje.

Beti Hlebec, Bukla 162

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...