Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Eros v ujetništvu

Obujanje erotične inteligence
Esther Perel
Eros v ujetništvu
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Zbirka Esenca
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5899-8
Naslov izvirnika Mating in captivity
Prevod Polona Mertelj
Urejanje Sandra Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
300 g
232 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija
ljubezen in spolnost
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pogled na zakonsko zvezo se je v preteklem stoletju močno spremenil. Nekoč je bila stvar ekonomskega dogovora, v sodobnem zahodnem svetu pa temelji na čustvih. Za obilje naših duševnih in duhovnih potreb je nekdaj skrbela »cela vas«, v današnji individualizirani družbi pa glavnino upov polagamo v enega samega, v »pravega«, v izbranca. Se lahko zveza pod težo takih pričakovanj stre? Ali partnerja, s katerim se zlivamo v eno, v resnici ne izgubimo? Si lahko sploh še želimo tisto, kar že imamo?

​Svetovno znana belgijsko-ameriška terapevtka in avtorica Esther Perel erotike ne enači s spolnostjo, temveč z življenjem, z nasprotjem smrti. V svoji vznemirljivi mednarodni uspešnici, polni zanimivih primerov iz lastne dolgoletne prakse, razmišlja, kako ohranjati nekaj na videz paradoksalnega – erotiko, vznemirjenje in živost v ljubeči zvezi, ki naj bi trajala večno. Njen odgovor je nepričakovan – in nenavadno preprost.

»Delno sociološka študija in delno voajerizem, napisana elegantno, malodane erotično. Eros v ujetništvu razgrinja spolne zagate, v katerih se lahko prepozna vsakdo.« - The Australian

»Tako iskrena, da boli.« - The Irish Times

Psihoterapevtka in avtorica svetovnih uspešnic Esther Perel (1958) slovi kot eden najbolj pronicljivih in izvirnih strokovnjakov o sodobnih razmerjih. V New Yorku vodi svojo terapevtsko prakso in je organizacijska svetovalka podjetjem Fortune 500 po vsem svetu. Njena znana govora TED sta dosegla že več kot 30 milijonov ogledov, njeni uspešnici Eros v ujetništvu in The State of Affairs (kmalu tudi v slovenščini) pa prevedeni v skoraj 30 jezikov. O avtorici, ki tudi sama govori devet jezikov, boste izvedeli več, če ji sledite na intstagramskem profilu @EstherPerelOfficial ali spletni strani EstherPerel.com, vsekakor pa prisluhnite tudi njenima odličnima terapevtskima podkastoma Where Should We Begin in How’s Work.

Recenzija Bukla

Esther Perel (1958) je psihoterapevt­ka, po rodu iz Belgije, zdaj pa ima svojo prakso v New Yorku in za seboj dve uspešni knjigi, v katerih se posveča večnim temam sodobnega part­nerstva, izpostavljenega navidezni svobodi in spolni osvobojenosti na eni strani, na drugi pa soočenega z izzivom ohranjanja strasti in dinamike v stalnih in dolgoletnih razmerjih. Z mešanico teorije in primerov, ki so vstopali v njeno ordinacijo, ter dognanj drugih avtorjev, ki nam jih predstavi, nas avtorica v svoji knjigi Eros v ujetništvu iz leta 2006 (lani je izšla še knjiga o prešuštvovanju, ki bo tudi prevedena v slovenščino), popelje na pot ugotavljanja, kaj se na področju spolnosti in strasti dogaja med part­nerjema potem, ko ta dva zaživita skupaj. Pri tem išče razloge, zakaj se določeni pari v skupnem življenju spolno ohladijo in kako stalno razmerje ubije njihov eros, ter pokaže, kako mešanica pripadnosti in zavezanosti ter dovolj ohranjene svobode vsakega od partnerjev lahko dolgoročno ohranja živost razmerja.

Samo Rugelj, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...