Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pogovarjanje z neznanci

Kaj moramo vedeti o ljudeh, ki jih ne poznamo
Malcolm Gladwell
Pogovarjanje z neznanci -10%
22,41 € 24,90 € Prihrani 2,49 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,67 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Angažirano
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7050-64-6
Naslov izvirnika Talking to Strangers
Podnaslov izvirnika What We Should Know about the People We Don't Know
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Samo Kuščer
Urejanje Renate Rugelj, Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
360 g
387 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
knjige umco
družbene vede
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova knjiga avtorja uspešnic Prebojniki in David in Goljat!

Zakaj gredo naši odnosi z neznanci tako pogosto v tako napačno smer?

  • Kako je lahko Fidel Castro tako dolgo prinašal naokoli ameriško agencijo CIA?
  • Zakaj je bil britanski premier Neville Chamberlain prepričan, da lahko zaupa Adolfu Hitlerju?
  • Zakaj so spolna nadlegovanja v takem porastu?
  • Ali nas televizijske serije narobe učijo o načinu komuniciranja z drugimi, predvsem tistimi, ki jih ne poznamo?

Knjiga Pogovarjanje z neznanci je še ena izjemna Gladwellova intelektualna pustolovščina, ki je obenem izzivalen, ponekod pa tudi kontroverzen sprehod skozi zgodovino, psihologijo in škandale, o katerih ste brali v zgodovinskih knjigah ali pa jih videli v vsakodnevnih novicah. Malcolm Gladwell razišče prevare Bernija Madoffa, samomor Sylvie Plath, pedofilske škandale in nepojasnjene smrti, ter nam ponudi novo razumevanje zgodb, za katere mislimo, da jih popolnoma poznamo.
Gladwell v svoji knjigi dokazuje, da je nekaj zelo narobe pri tem, kakšne strategije uporabljamo pri tem, da bi razumeli ljudi, s katerimi imamo stik. Ravno zato, ker se ne znamo pogovarjati z neznanci, to pogosto prinese konflikt in nesporazume v naše vsakdanje odnose ter ima velik vpliv na to, kako živimo v današnjem svetu.

V svoji najnovejši knjigi, ki se že vse od izida zadržuje na lestvicah najbolj prodajanih knjig, nam Gladwell ponudi napet knjižni vodnik po težavnih časih.

 

O AVTORJU

Malcolm Gladwell (1963) je že desetletje eden najbolj znanih publicistov na svetu (za znamenito revijo The New Yorker piše že od leta 1996), ki v svojih knjigah z izjemnim pripovednim talentom kombinira izsledke iz sociologije, ekonomije in psihologije z intrigantnimi zgodbami, s katerimi nas skuša spodbuditi k aktivnejšemu razmišljanju o našem pogledu na svet in vsakdanje dogajanje v njem.

Recenzija Bukla

Malcolm Gladwell (1963) je eden najbolj znanih publicistov na svetu, ki v svojih knjigah virtuozno kombinira izsledke iz sociologije, ekonomije in psihologije z intrigantskimi zgodbami, s katerimi nas skuša spodbuditi k aktivnejšemu razmišljanju o našem pogledu na svet in vsakdanje dogajanje v njem. Po odmevnem prvencu Prelomna točka, v kateri je tudi z modelom širjenja epidemije pokazal, kako se širijo ideje, smo v slovenščino dobili še prevode njegovih knjig Preblisk, Prebojniki ter nazadnje leta 2014 še navdihujoče delo David in Goljat, v katerem je pokazal, zakaj antifavoriti včasih lahko zmagajo v neenakopravnem boju. V Pogovarjanju z neznanci, svoji najnovejši knjigi, pa nas Gladwell z izjemnim pripovednim talentom popelje na pot raziskovanja napak v medsebojni komunikaciji med neznanci in usodnih napak, ki so lahko njihova posledica. Gre za še eno Gladwellovo intelektualno pustolovščino, ki je obenem izzivalen, ponekod pa tudi kontroverzen sprehod skozi zgodovino, psihologijo in škandale, o katerih ste brali v zgodovinskih knjigah ali pa jih videli v vsakodnevnih novicah. Glad­well tako razišče, zakaj je lahko Fidel Castro tako dolgo prinašal okoli ameriško agencijo CIA, analizira, zakaj je bil britanski premier Neville Chamberlain prepričan, da lahko zaupa Adolfu Hitlerju, ponudi odgovore na vprašanje, zakaj so spolna nadlegovanja v takem porastu, in špekulira o tem, da nas morda televizijske serije narobe učijo o načinu komuniciranja z drugimi, predvsem tistimi, ki jih ne poznamo. Med njegovimi obdelanimi primeri najdemo tudi vzroke za uspešnost finančnih prevar Bernija Madoffa, potencialni razlog za samomor Sylvie Plath itn. Poglobi se tako v pedofilske škandale kot v nepojasnjene smrti in nam ponudi novo razumevanje zgodb, za katere smo mislili, da jih popolnoma poznamo. Gladwell v svoji knjigi Pogovarjanje z neznanci dokazuje, da je nekaj zelo narobe s tem, kakšne strategije uporabljamo z namenom razumevanja ljudi. Ravno zato, ker se ljudje ne znajo pogovarjati z neznanci, to pogosto prinese konflikt in nesporazume v naše vsakdanje odnose in ima velik vpliv na to, kako živimo v današnjem svetu. V knjigi, ki se že vse od izida zadržuje na lestvicah najbolj prodajanih knjig, nam Gladwell ponudi napet knjižni vodnik po težavnih časih.

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...