Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Njena pot

Potovanje k celosti
Maureen Murdock
Njena pot Novo
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Eno
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7208-06-1
Naslov izvirnika The heroine's journey
Leto izdaje izvirnika 1990
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
170 g
194 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija > psihoanaliza

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Njena pot raziskuje psihološko in mitološko potovanje žensk k samouresničenju in notranji moči in nekako dopolnjuje slovito Campbellovo knjigo Junak tisočerih obrazov, ki se osredotoča na psihološko potovanje moških. Avtorica povzema starodavne sumerske, grške in keltske mite, a tudi osebne zgodbe sodobnih žensk, s katerimi ilustrira izzive in različna obdobja na razvojni poti do celosti.
Zgodbe, prepletene z uvidi in modrostjo, osvetljujejo prag neznanega in spust v temno noč duše ter prebujajo željo po preobrazbi in celovitosti.

IZ KNJIGE

Neki moder človek je nekoč dejal, da je cilj moškega načela popolnost, cilj ženskega pa izpolnjenost. Če ste popolni, ne more biti izpolnjeni, saj morate izpustiti vse nepopolnosti svoje narave. Če ste izpolnjeni, ne morete biti popolni, kajti izpolnjenost pomeni, da vsebujete dobro in zlo, kar je prav in kar ni, up in brezup. Zato je mogoče najboljše, da se zadovoljite z nečim, kar je manj od popolnosti in manj od izpolnjenosti. Mogoče moramo biti bolj pripravljeni sprejeti življenje, kot se odvija.

***

Moja vloga feministke ni tekmovati z moškimi v njihovem svetu – to je prelahko in povsem neproduktivno. Moja naloga je živeti polno kot ženska, v celoti uživati v sebi in na svojem mestu v vesolju.

***

Če boš odpotovala dovolj daleč, boš nekega dne prepoznala sebe, ki ti prihaja naproti, da bi se srečali. In rekla boš – DA!

O AVTORICI

Maureen Murdock je ameriška psihologinja in psihoterapevtka, ki slovi po delu na področju psihologije, mitologije in ženskih študij. Pomembno je prispevala k razumevanju psihološkega razvoja žensk in izzivov, s katerimi se srečujejo v osebnem in duhovnem razvoju, zlasti v iskanju identitete in notranje moči. Sodelovala je na simpozijih in vodila delavnice, na katerih je podpirala ženske na njihovi poti. Njena knjiga The Heroine’s Journey: Woman’s Quest for Wholeness razčlenja psihološko in mitološko potovanje žensk in je pretanjeno vplivala na psihologijo žensk ter njihovo spopadanje z izzivi na poti osebne rasti, preoblikovanja in opolnomočenja.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...