Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vsak dan znova

Knjiga o demenci
Nika Jenko, Anamarija Kejžar
Vsak dan znova

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Didakta
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-261-556-7
Soavtor Simona Nahtigal

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
790 g
274 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priročnik Vsak dan znova na sistematičen način prikaže vse, kar ste si želeli in bi morali vedeti o demenci, življenju z demenco in njeni preventivi.

Demenca je vse bolj razširjena bolezen možganov, o kateri je zapisanega mnogo premalo. Kljub razširjenosti je še vedno (pre)pogosto podvržena stigmatizaciji ter (pre)pozni diagnostiki. Postaja epidemija 21. stoletja, o kateri moramo spregovoriti, da bi s tem olajšali, osmislili in olepšali življenje oseb z demenco, njihovih svojcev ter oskrbovalcev in oskrbovalk. Prav k temu nas nagovarja priročnik Vsak dan znova, ki na sistematičen način prikaže vse, kar ste si želeli in bi morali vedeti o demenci, življenju z demenco in njeni preventivi. Knjigo, polno napotkov in dejstev, spremljajo tudi kratke in iskrene izpovedi oseb z demenco, svojcev in oskrbovalcev, ki bodo še kako znane in hkrati v pomoč vsem, ki se z boleznijo na kakršen koli način soočajo tudi sami.

Vsak dan znova je priročnik o demenci in rezultat projekta Po kreativni poti do znanja: Demenca med generacijami za večjo kakovost življenja, v katerem sta v študijskem letu 2019/20 moči združili Fakulteta za socialno delo v Ljubljani in Pedagoška fakulteta v Ljubljani. Projekt je potekal pod vodstvom dr. Anamarije Kejžar (FSD).

Recenzija Bukla

Domači avtorski priročnik, ki v prvem delu predstavi možgane, njihovo strukturo in delovanje spomina, prinaša tudi spoznanje, da na zdravje svojih možganov lahko vplivamo že od mladosti dalje. Branje, izobraževanje in aktiven, zdrav način življenja vplivajo na naše kognitivne sposobnosti v starosti. V nadaljevanju spoznamo vse ključne znake in različne oblike demence, ki sploh ni bolezen zgolj starejših ljudi in predvsem ni bolezen vseh starejših ljudi. Če prizadene nas ali našega bližnjega, pa je najpomembneje, da se vsi naučimo živeti z njo in si olajšati vsakdan v domačem okolju. V zaključnem delu je podanih še nekaj nasvetov, ki zanesljivo znižujejo tveganje za demenco: gibanje, izvajanje umskih aktivnosti, socialni odnosi in druženje čez dan ter počitek ponoči, prav tako je treba reči ne sladkorju, alkoholu in kajenju. Priročnik je rezultat večjega projekta z naslovom Po kreativni poti do znanja, v katerem sta moči združili Fakulteta za socialno delo in Pedagoška fakulteta v Ljubljani, potekal pa je pod vodstvom dr. Anamarije Kejžar in dr. Nike Jelenko.

Renate Rugelj, Bukla 156

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...