Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Spisi in pisma

Evagrij Pontski
Spisi in pisma
30,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Logos
Zbirka KUD Logos
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6519-92-2
Prevod Gorazd Kocijančič, Alen Širca
Spremna beseda Gorazd Kocijančič, Alen Širca
Uvodna beseda William Harmless

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 16,5 cm
990 g
679 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Evagrij Pontski (345-399) je v egipčanski puščavi miselno sistematiziral živo izkušnjo zgodnjih puščavskih očetov in s svojo široko optimistično vizijo na Origenovi sledi skiciral temeljne poteze krščanske metafizike in duhovnosti.
Za svoje bralce je zarisal »geografijo« asketsko-duhovnega življenja in jih vodil v skrivnost molitvenega približevanja njihovemu Izviru in Cilju, nedoumljivemu Bogu, ki se je razodel v Kristusu. Po besedah Hansa Ursa von Balthasarja tako ni postal »le domala absolutni vladar celotne sirske in bizantinske mistike, temveč je merodajno vplival tudi na zahodno mistiko in asketiko.«

Recenzija Bukla

Če ste kdaj ždeli v egiptovski puščavi, denimo v bližini gore Sinaj, kjer je lociran znameniti samostan svete Katarine, so vas nedvomno lahko prevevali mistični občutki, iz katerih je pred poldrugim tisočletjem svoje pisanje gradil krščanski menih, diakon, cerkveni oče in asket Evagrij Pontski (345– 399). Njegovi Spisi in pisma nedvomno predstavljajo enega od vrhuncev dosedanjih izdaj založbe Logos, saj je to v svetovnem merilu najobsežnejša, v eni knjigi združena zbirka del tega temeljnega krščanskega misleca. Opremljeni z dvema predgovoroma, natančnimi in obsežnimi sprotnimi opombami, kritičnimi in informativnimi uvodi v vsako besedilo ter izvrstnim natančnim prevodom, nas Spisi in pisma popeljejo v središče Evagrijeve misli in zapisov, s katerimi je miselno sistematiziral živo izkušnjo zgodnjih puščavskih očetov, ki so vplivali na mnoge njegove naslednike. Založniški presežek!

Samo Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...