Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Debelosti do dna

Razvozlavanje skrivnosti hujšanja
Jason Fung
Debelosti do dna
27,90 € 27,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7129-07-6
Naslov izvirnika Obesity code
Podnaslov izvirnika Unlocking the Secrets of Weight Loss
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Jure Šešet

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
490 g
370 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
šport in zdravje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Debelosti do dna je prelomna knjiga avtorja uspešnic s seznama časopisa New York Times dr. Jasona Funga, ki ga uvrščajo med vodilne svetovne strokovnjake za vmesni post z namenom hujšanja in podaljševanja življenja. Dr. Fung je s svojim načrtom v petih korakih, ki je predstavljan v tej knjigi, pomagal več tisoč ljudem shujšati in doseči trajno zdravje

Ta svetovna knjižna uspešnica predstavi temelje za razumevanje človekove debelosti. Ta ima sicer veliko pomembnih skupnih točk s sladkorno boleznijo tipa 2, vendar knjiga govori predvsem o debelosti. Postavljanje trenutne prehranske dogme pod vprašaj je včasih neprijetno, ampak zdravstvene posledice so prepomembne, da se ne bi zmenili zanje.

Kaj dejansko povzroča pridobivanje kilogramov in kaj lahko naredimo glede tega? To vprašanje je glavna tema te knjige. Sveža podlaga za razumevanje in zdravljenje debelosti poraja novo upanje za bolj zdravo prihodnost.

V knjigi dr. Jason Fung predstavi izvirno trdno teorijo debelosti, ki omogoča pretresljive vpoglede v pravilno prehrano. Poleg petih osnovnih korakov oziroma navad, s katerimi si boste vse življenje krepili zdravje in nadzorovali raven inzulina, dr. Fung pojasnjuje, kako se z vmesnim postom izviti iz začaranega kroga neodzivnosti na inzulin in doseči zdravo težo – za vedno.

Vse, v kar verjamete v zvezi s hujšanjem, je namreč napačno. Gonilna sila pridobivanja telesne teže in debelosti so hormoni – pri vseh –, in šele ko razumemo učinke inzulina in neodzivnosti na nanj, lahko trajno shujšamo.

o avtorju

Jason Fung, dr. med., je avtor knjižnih uspešnic po izboru časopisa New York Times, med katerimi so Debelosti do dna, The Diabetes Code, The Obesity Code Cookbook, The PCOS Plan, Life in the Fasting Lane in The Complete Guide to Fasting. Dr. Fung je doštudiral medicino na univerzi Toronto in bil kot podiplomski študent nefrologije zaposlen na kalifornijski univerzi.

Je tudi soustanovitelj postnega programa, s katerim pomaga ljudem hujšati in premagovati sladkorno bolezen tipa 2 po naravni poti s postenjem. Živi v Torontu.

Recenzija Bukla

Jason Fung je kanadski nefrolog, ki se je mednarodno prebil s knjigo Debelosti do dna iz leta 2016 (sledile so še njegove knjige o sladkorni bolezni, raku in postenju), v kateri je skušal preučiti in ovreči glavne mite, ki vladajo v zvezi z debelostjo ter njenim odpravljanjem (hujšanjem). Fung argumentirano trdi, da je večina shujševalnih diet na daljši rok (leto dni in več) neučinkovitih, saj ima telo vgrajene mehanizme, s katerimi skuša po določenem času povrniti prejšnjo težo. Temu se lahko človek zoperstavi (zgolj) s kombinacijo ustreznih prehranskih in splošnih življenjskih odločitev. Te se razpenjajo vse od tega, da uživa čim manj nepotrebnih sladkorjev, prek zmanjšanega uživanja predelanih žit, omejenega uživanja beljakovin, do večjega uživanja vlaknin in naravnih maščob. Ob tem lahko posameznik seveda pomembno vpliva tudi na to, kdaj uživa hrano in v kakšnih presledkih. Post, torej načrtno odrekanje uživanju hrane za določen čas, je po Fungu, poleg njene sestave, tudi ključen element pri ohranjanju nižje teže in ima ob tem tudi druge zdravilne učinke. Uporabno!

Samo Rugelj, Bukla 162

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...