Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Glukozna revolucija

Uravnoteženje krvnega sladkorja vam bo spremenilo življenje
Jessie Inchauspé
Glukozna revolucija
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Knjiga je trenutno v ponatisu in bo znova dobavljiva konec novembra 2024.

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-95485-6-1
Naslov izvirnika Glucose revolution
Podnaslov izvirnika The life-changing power of balancing your blood sugar
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Brigita Orel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
450 g
295 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje
naravoslovje > medicina
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je trenutno v ponatisu in bo znova dobavljiva konec novembra 2024.

Biokemičarka Jessie Inchauspé, ki se opira na najsodobnejšo znanost in pionirske genetske raziskave, ponuja deset preprostih in presenetljivih trikov, ki vam bodo pomagali uravnotežiti raven glukoze in odpraviti neprijetne simptome – brez diete ali odrekanja hrani, ki jo imate radi.

»Za vas imam odlično novico. Izkazalo se je, da naša telesa nenehno govorijo z nami. Le prisluhniti jim ne znamo.

Vse, kar damo v usta, sproži odziv. Hrana, ki jo jemo, vpliva na 30 bilijonov celic in 30 bilijonov bakterij v nas. Izberite: nenadzorovana želja po hrani, mozolji, migrene, možganska megla, nihanje razpoloženja, pridobivanje telesne mase, zaspanost, neplodnost, sindrom policističnih jajčnikov, sladkorna bolezen tipa 2, zamaščena jetra, bolezni srca … Vse to so sporočila telesa, ki pravi, da imamo težave.«

Jessie Inchauspé v mednarodni knjižni uspešnici Glukozna revolucija razloži, kaj je glukoza, od kod prihaja in zakaj je tako pomembna za nas. Glukozo pridobimo s hrano, ki jo jemo. Če zaužijemo preveč slabe in predelane hrane, bo naše telo začelo proizvajati glukozne viške, ki imajo lahko težke kratkoročne in dolgoročne posledice za naše zdravje. To je bil glavni razlog, da se je Boginja glukoze, Jessie Inchauspé, odločila deliti svojo življenjsko zgodbo z bralci. Vse, kar je napisano v tej knjigi, je doživela na lastni koži, zato pozna vse simptome, slabo počutje in trike za izboljšanje.

Avtorica je po hudi nesreči v mladosti, v kateri si je poškodovala hrbtenico, vztrajala, da bo iz te tragične zgodbe potegnila le najboljše. Čeprav se je v nekaj mesecih fizično postavila na noge, je bila njena psihična samopodoba uničena – in ni vedela, zakaj. Ko je začela svojo novo službo v zagonskem podjetju za genetske raziskave, se je pridružila raziskavi merjenja glukoze, ki ji je spremenila življenje. Vse svoje znanje, ki ga je pridobila, je združila v to fantastično knjigo, s katero ozavešča vse ljudi (s sladkorno boleznijo in brez), kako uživati hrano brez slabe vesti, zmanjšati veliko željo po hrani in povečati energijo.

Recenzija Bukla

Poletje je čas, ko lahko vsaj za nekaj časa na preprost način spremenimo prehrano, jo obogatimo z več sadja in zelenjave ter s tem morda blagodejno vplivamo tudi na telesno počutje in težo, preden nas spet zaskoči jesen. Francozinja Jessie Inchauspé, diplomirala je iz matematike, magistrirala pa iz biokemije, v knjigi z malce enigmatičnim naslovom ­Glukozna revolucija, nas v svoji prvi knjigi, ki je izvirno izšla na začetku tega leta, skozi originalno perspektivo popelje na pot uživanja sodobne prehrane s čim manj škodljivimi posledicami – z zornega kota glukoze, ki jo naše telo (denimo mož­gani) sicer potrebuje, vendar je (za telo nasploh) zelo pomembno, v kakšni obliki in količini jo dobi. Z razumljivo razlago, ki jo bogati z mnogimi pomenljivimi preglednicami, nam avtorica razjasni, kako in kdaj moramo jesti, da ravni glukoze v naši krvi ne sežejo previsoko, saj to sproži izločanje inzulina ter posledično kopičenje glukoze v obliki maščobnih zalog v telesu, pri tem pa nam postreže tako z najnovejšimi odkritji biokemije kot s pregledom spreminjanja naše prehrane od pradavnine do danes. Uporabno!

Samo Rugelj, Bukla 168

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...