Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Neomejen spomin

Kevin Horsley
Neomejen spomin
21,90 € 21,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba V. B. Z.
Zbirka Prestop
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7083-08-8
Naslov izvirnika Unlimited memory
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Milan Žlof

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
230 g
133 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nekateri menijo, da v dobi Googla dober spomin sploh ni več potreben. Drugi menijo, da je naša prirojena sposobnost pomnjenja nespremenljiva ali tudi, da zmožnost pomnjenja s starostjo upada.

Avtor in mednarodni velemojster pomnjenja Kevin Horsley v knjigi Neomejen spomin ovrže nekatere mite, povezane s sposobnostjo pomnjenja, in ponudi niz učinkovitih zamisli in spretnosti za izboljšanje pomnjenja, kar olajša ne samo učenje, temveč celotno življenje.

Predstavljene so številne metode, starodavne in nove, ki so se jih domislili največji človeški umi s področja hitrega učenja in krepitve spomina in jih s pridom uporabljajo mojstri pomnjenja tudi danes. Metode so predstavljene jasno in enostavno, z uporabo metod se naučimo dolgočasne informacije spremeniti v nekaj otipljivega in urejenega, shranjene informacije pa veliko učinkoviteje uporabljamo in povezujemo z novimi vsebinami.

“Popolnoma nič ne dvomim, da bo vse, kar se boste naučili iz te knjige, delovalo – in to izjemno učinkovito.”

Učinkovitost in jasnost predstavljenih metod pomnjenja sta Neomejen spomin umestila na lestvice najbolj prodajanih knjig s tega področja, prodanih je že več kot 300.000 izvodov, prevedena je v 18 jezikov.

O avtorju

Kevin Horsley že več kot 25 let proučuje človeški um in spomin ter njune sijajne zmožnosti. Je eden redkih ljudi z nazivom mednarodni velemojster pomnjenja, dobitnik odličij s svetovnega prvenstva v pomnjenju in dvakratni svetovni rekorder v pomnjenju decimalk števila pi(The Everest of Memory Tests). Kevin je poleg tega pisec štirih knjig in zasnovatelj računskotabelne igre za učenje poštevanke. Prav tako je mednarodni profesionalni govornik, mnogim organizacijam pomaga pri izobraževanju, motivaciji, ustvarjalnosti in razmišljanju.

Recenzija Bukla

Si predstavljate, koliko prednosti bi imeli, če bi za sedemkrat izboljšali svoj spomin za dogodke, številke, obraze in imena, prebrana besedila, predavanja, ki ste jih poslušali …? Avtor knjige, ki je večkratni mednarodni velemojster pomnjenja in dvakratni svetovni rekorder v pomnjenju decimalk števila pi, zatrjuje, da pri priklicu spominskih informacij ne gre za naravno danost, na primer za fotografski spomin, s katerim so obdarjeni izbranci, temveč za poznavanje zakonitosti pomnjenja, za zbranost, voljo in vajo. Nazorno predstavi šest pomnitvenih sistemov, ki so primerni za različne vrste informacij, na primer za pomnjenje imen udeležencev nekega srečanja, za pomnjenje zgodovinskih letnic, za številke ... Sistemom je skupno, da temeljijo na premišljeno povezanih asociacijah, uspeh dobrega spomina pa je v redni vadbi. Sisteme predstavi s praktičnimi primeri, ki jih lahko nemudoma preizkusimo v praksi. Avtor opaža, da ima vadba spomina tudi odlične stranske učinke, ki se kažejo v izboljšani ustvarjalnosti, zbranosti in pozornosti.

Maja Črepinšek, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...