Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moč pravega trenutka

Odkrijte svoj najboljši čas za hranjenje, spolnost, umetniško ustvarjanje, jemanje zdravil
Michael Breus
Moč pravega trenutka
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6861-87-8
Naslov izvirnika The power of when
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Mateja Malnar
Urejanje Andrej Kikelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
550 g
542 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > medicina
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Naša biološka ura, učeno ji pravimo cirkadiani sistem, vpliva na vsako delovanje našega telesa in uma. Nadzira vse. Od množenja rakavih celic do brezhibnega delovanja imunskega sistema. Bolj ko razumemo cirkadiano usklajenost – koncept je v knjigi razložen zelo poljudno – bolj si izboljšamo življenje.

Vprašalnik na začetku knjige nam pomaga odgovoriti, v katerega od štirih tipov kronoritma se uvrščamo, oziroma kateri kronotip smo: lev, medved, volk ali delfin?  Za vsak kronotip namreč obstaja najboljši čas za vse, kar počne. Med drugim iz knjige izvemo, kdaj je najbolje vzeti zdravilo in kako si čez noč izboljšamo življenje, kdaj ima naše telo največ koristi in zadovoljstva od telesne dejavnosti ...

Recenzija Bukla

Upoštevanje dnevnih, cirkadianih ritmov pri načrtovanju svojih dnevnih opravil postaja nekaj, čemur tudi zdravniki in znanstveniki posvečajo vse večjo pozornost, na to temo pa je tudi pri nas že izšlo nekaj knjig, na začetku tega leta denimo Kdaj, ki jo je napisal Daniel H. Pink. Dr. Michael Breus se je v svoji knjigi Moč pravega trenutka splošnega človekovega pa tudi specifično posameznikovega dnevnega ritma lotil še bolj sistematično, saj na začetku knjige bralca povabi, naj z izpolnitvijo vprašalnika ugotovi, kaj je po kronotipu (delfin, lev, medved ali volk), potem pa skozi vso knjigo obdela različna področja človekovega delovanja, od odnosov, telesne dejavnosti in spanja pa vse do prehranjevanja, dela, ustvarjalnih aktivnosti itn. Breus vsako od aktivnosti naprej analizira splošno in večplastno, torej glede na generalni človekov biološki dnevni ritem, potem pa se ji posveti še s perspektive posameznega kronotipa. Knjiga o tem, kako lahko z relativno preprostimi (pre)razporeditvami svojih vsakodnevnih aktivnosti dosežemo ne samo večjo učinkovitost, temveč predvsem skladnejši življenjski ritem.

Samo Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...