Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem

Edward K. Kasper, Mary Knudson
Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7115-10-9
Naslov izvirnika Living well with heart failure, the misnamed, misunderstood condition
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
440 g
431 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Medicinski novinarki Mary Knudson, vajeni raziskovati bolezni, so diagnosticirali srčno popuščanje. To je bil zanjo grozen šok. Zdelo se ji je, da so se bolezenska znamenja, kot so utrujenost in zadihanost pri hoji, zatekanje gležnjev … pojavila nenadoma. Seveda pa to ni bilo res. Spoznala je, da je obolevala že vrsto let.

Po izkušnjah z boleznijo in zdravljenjem se je odločila, da bo ljudi v knjigi, ne le v člankih, seznanila s svojimi izkušnjami in raziskavami čim boljšega zdravljenja. Da bo množici obolelih pojasnila, kaj je srčno popuščanje (za diagnozo in zdravljenje tega stanja nameni zdravstvena blagajna več denarja kot za katerokoli drugo bolezen) in kako naj skrbijo zase, kako jim pri tem pomagajo domači.

»Soavtorja« knjige sta bila njen strah, da se lahko vsak hip zgrudi mrtva, in stres zaradi obiskov pri enem zdravniku za drugim, od katerih se ji ni nihče resno posvetil. Spoznala je, da mora sama poiskati pot do dobre oskrbe. In vse to – skupaj s številnimi natančno opisanimi medicinsko preverjenimi nasveti, pri katerih ji je pomagal dr. Edward Kasper – razgrinja v knjigi, priročniku.

Danes srčnega popuščanja nima več. Njeno razširjeno srce se je zmanjšalo na normalno velikost in njegov iztisni delež znaša zdravih 65 odstotkov. Zdaj že mnogi ljudje z diagnozo srčnega popuščanja to stanje preživijo in umrejo zaradi česa povsem drugega.

Seznanjenost s srčnim popuščanjem lahko mnogim ljudem, čeprav ne vsem, pomaga, da se izognejo nevarnostim tega stanja. Pomembno je, da prepoznamo bolezenska znamenja oziroma simptome, med katerimi so pogosto zasoplost, utrujenost ter zatekli gležnji, stopala in trebuh. Pravo zdravljenje lahko omeji simptome ter pogosto tudi popravi nastalo škodo na srcu in odpravi srčno popuščanje.

Recenzija Bukla

Priročnik, ki seznanja z boleznijo srčnega popuščanja, je nastal v soavtorstvu ameriškega kardiologa dr. Edwarda K. Kasperja, direktorja kardiološkega oddelka bolnišnice John Hopkins (ZDA), in izkušene medicinske novinarke Mary Knudson. Knudsonova se je v bolezen srčnega popuščanja poglobila, ko je za njo zbolela sama. Pot iz hude diagnoze, ko so ji zdravniki napovedali presaditev srca, do ozdravitve brez operacije, jo je spodbudila k širjenju vedenja, kako se z boleznijo soočiti, kako izbirati modre odločitve in kako podpirati lastno zdravje, da bi dosegli kar najboljši izid. Priročnik je razdeljen na tri dele. V prvem so osvetljeni vzroki za srčno popuščanje in postavitev diagnoze, v drugem zdravljenje srčnega popuščanja, v tretjem delu pa soočanje z izzivi življenja s srčnim popuščanjem. Knjiga, ki med drugim govori o izkušnjah aritmije, o srčnih spodbujevalnikih, o prednostih in pasteh zdravljenja z zdravili, pa tudi o tesnobah in strahu pred bližino smrti, je poučno branje tudi za svojce bolnikov in vse, ki so zdravi, a bi se radi bolezni izognili z zdravim življenjskim slogom.

Maja Črepinšek, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...