Založba | Kmečki glas |
Leto izdaje | 2014 |
ISBN | 978-961-203-435-1 |
Leto izdaje izvirnika | 2014 |
Urejanje | Savina Dreu |
mehka vezava
23 x 20 cm
660 g
202 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt
Recenzija Bukla
Avtorici, živilski tehnologinji, tašča in snaha, sta v pregledni barvni monografiji poskusili strokovno razjasniti mnoga vprašanja o pomenu maščob v človekovi prehrani ter poleg biokemičnih procesov s številnimi preglednicami predstaviti tudi različne načine pridobivanja, shranjevanja in uporabe olj. Danes že vemo, da vsa olja niso enako primerna za kuho, cvrtje, solate ali pečenje in da je bolje uporabljati hladno stiskana olja kot pa rafinirana, a v knjigi je zbranih še več uporabnih informacij. Poleg nazorne predstavitve znanih in v naših kuhinjah pogostih olj (sončnično, olivno, bučno, kokosovo, laneno …) sta v knjigi opisali tudi številna manj znana (sezamovo, sojino, palmino, konopljino, orehovo, svetlinovo, arganovo …) in tudi popolnoma neznana olja (lešnikovo, makovo, riževo, pistacijevo, makadamijevo …). Avtorici pa se nista ustavili samo pri uporabi olj v prehranske in zdravstvene namene, pač pa sta predstavili tudi uporabo nekaterih olj v ljudskem zdravilstvu, v kozmetični industriji in drugje. Pregledno in uporabno.
Renate Rugelj, Bukla 105-106
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
Zdravi pri stotih Znanstveno dokazane skrivnosti najbolj zdravih in dolgoživih ljudi na svetu 29,90 € Dodaj v košarico
-
Medicinski medij O kroničnih in skrivnostnih boleznih, in kako končno ozdraveti 29,90 € Dodaj v košarico
-
Adijo, Alzheimer Prvi program za preprečevanje in zdravljenje kognitivnega upada 28,40 € Dodaj v košarico