Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moje poti

Tinka Gantar
Moje poti
27,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Bogataj
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6035-65-1
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Branko Gantar, ... [et al.]
Urejanje Damijan Bogataj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 21,5 cm
780 g
203 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tinka Gantar v knjigi piše o prehojenih poteh v okolici Idrije, se poda v Alpe, beleži spomine na obiske zanimivih krajev v tujini … Rdeča nit vseh pa je občudovanje narave, lepot in pestrosti flore. Posebej in z iskrenim žarom se posveča rastlinskemu svetu, ki je pogosto na najbolj oddaljenih območjih še posebej bogat in raznolik. Na nevsiljiv način nas opozarja na lepote narave, bralca spodbuja k življenju z naravo, pohodništvu in raziskovanju.Posebno bogastvo knjige so fotografije. Večino jih je posnela sama, nekaj njen mož Branko Gantar, ducat jih je iz arhivov in drugih zasebnih zbirk. So izvrstne in najlepšim motivom je urednik izdaje namenil kar cele strani v knjigi.Piše, odkar so jo naučili: v osnovni in srednji šoli proste spise, nato pisma, zapiske s poti. Od leta 2003 piše v Idrijske novice, ob okroglih obletnicah v planinska glasila. Da bi kot priseljenka več vedela o zgodovini Idrije, se je vpisala v Muzejsko društvo. Z Rafkom Terpinom je leta 2004 izdala vodnik po peš poteh okoli Idrije in Spodnje Idrije »Ugriznma u kalina«, po dveh letih pa še dopolnjeno in popravljeno izdajo.»Koliko zgodb o naravi je bilo že povedanih, koliko knjig napisanih in vendar se najde še vedno kaj novega, očarljivega, če znaš gledati s srcem, kot pravi lisica v Malem princu, če znaš to ubesediti in, danes vse bolj, tudi ujeti tudi v objektiv. Tinki vse to uspeva!« je med drugim v uvodniku knjige zapisala Ivica Kavčič.Poti Tinke Gantar bodo poslej strnjene v knjigo bralcem pripovedovale zgodbe o življenju, o prijateljstvu, planinah, gorah, flori ter ljudeh dobrega srca, med katere avtorico zagotovo lahko prištevamo.

Recenzija Bukla

Zagreta planinka, ljubiteljica narave in občudovalka cvetja je na svojih poteh prek domačih slovenskih hribov in ravnin vse do Provanse in Rezije popisala svoje vtise in zgodbe srčnih ljudi, ki so ji prečkali pot. V preprostem in tekočem slogu ustvarjene poetične orise skoraj poosebljenega rastlinja prepleta z intimnimi spomini ter geografskimi in zgodovinskimi zanimivostmi. S fotografijami bogata knjiga je hvalnica lepoti narave, ki nas obdaja na vsakem koraku, a jo pogos to spregledamo. Vodnik, ki je v resnici mnogo več kot le to, se vas bo dotaknil, če ste že ljubitelj narave, v nasprotnem primeru pa vas bo spodbudil, da vzamete pot pod noge in si privoščite še kako potreben oddih v njenem svežem in čistem objemu!

Pia Marincelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...