Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skriti biseri Slovenije

Peter Skoberne
Skriti biseri Slovenije
39,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4282-9
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Teo Oršanič, Gregor Skoberne

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 22,9 cm
1.720 g
282 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pojdimo na potep!

Veste, kje v Sloveniji si lahko ogledate ogromno kamnito mizo? Čez katero reko se pne most, imenovan po znamenitem vojskovodji, in skozi katero naravno okno se je mogoče sprehoditi? Kje stoji znamenje za 15. poldnevnik in kam je morje naplavilo nepregledno množico školjčnih lupin?

V najnovejši knjigi biologa in poznavalca Slovenije Petra Skoberneta najdete kar 60 namigov za enodnevne družinske izlete, na katerih boste odkrivali skrite bisere naše čudovite dežele, občudovali delo prednikov, se čudili silam narave in obnemeli ob veličastnih razgledih.

Recenzija Bukla

Slovenija ima polno »očitnih« naravnih znamenitosti, od Bohinjskega jezera do Škocjanskih jam, h katerim se dnevno, še posebej pa ob koncu tedna, zgrinjajo turisti in popotniki. Peter Skoberne, biolog in strokovnjak za varstvo naravne dediščine, pa se je v svoji estetsko dov ršeni in z mnogimi fotografijami obogateni monografiji Skriti biseri Slovenije odpravil drugam, med veliko manj znana naravna presenečenja na naših tleh, do katerih vodijo manj utrjene poti in so zato veliko bolj osam ljene. V šestdesetih izletih nas popelje na vse konce Slovenije ter med razne butične naravne cukrčke, ki vsak po svoje izžarevajo lastno identiteto. Od manjših slapov, za katere morda še nikoli niste slišali ( Davški slapovi, Sedelnikov slap pri Muti, Slap Strnice pod Trebešami), prek dreves z impozantnim obsegom in zgodovino (lipa v Plutu, Gašperjev kostanj pri Radečah) do kiparskih mojstrovin narave (kamnita miza v Lipici, križ v steni Izgore pri Bovcu) nas spretno vodi Škoberne, ob tem pa nas opozarja, da se je treba na vsak izlet primerno pripraviti, saj do tam ne vodi »avtocesta« (zato so ob vsakem cilju dodane tudi koordinate), pri čemer pa je svojo knjigo zastavil tako, da je poleg posamez nega skritega bisera pred nami razprostrl tudi njegovo okolico. Tako nam je obisk posameznega kraja in/ali območja podaljšal in razširil v vznemirljivo dogodivščino. Prvovrstna darilna knjiga.

Samo Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...