Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z menoj na izlet

Skrivnosti, razgledi, zatišja
Željko Kozinc
Z menoj na izlet
37,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-287-083-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Jurij Senegačnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 19 cm
1.640 g
429 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pred skoraj dvema desetletjema je novinar in pisatelj Željko Kozinc (1939) objavil svoj prvi popotniški vodnik po Sloveniji – Lep dan kliče. Njegovi izleti, doživeti z dušo in telesom ter popisani v bogatem literarnem jeziku, so pozneje dobili še več nadaljevanj in jih ima danes v svojih knjižnicah, avtomobilskih predalih in popotnih torbah na tisoče Slovencev. Postali so tako rekoč blagovna znamka, »Lep dan kliče!« pa izviren in za vselej prepoznaven podpis neutrudnega popotnika in raziskovalca najlepših izletniških kotičkov po Sloveniji in zamejstvu.

Z menoj na izlet – Skrivnosti, razgledi, zatišja je tretja »velika« izletniška knjiga Željka Kozinca. Kozinc jo je zasnoval podobno kot knjigi Moje najljubše poti (2009) in Lepi izleti vabijo (2014) – šestindvajset izletov je odkril popolnoma na novo, sedemnajst jih je dopolnil z bližnjo izletniško točko, poti, ki jih je opisal v starejših knjigah, pa je z mislijo na novo knjigo prehodil še enkrat ter svoje zgodbe obogatil z novimi opažanji in novimi fotografijami. Štiri izlete v zamejstvo je opisal urednik dr. Jurij Senegačnik.

Recenzija Bukla

Nesporni guru potepanja po Sloveniji, pisatelj in publicist Željko Kozinc (1939), je v minulih dveh desetletjih prekolovratil skorajda vse kotičke naše domovine, z njih pa svojim bralcem prinesel kopico knjig, od štiridelne serije Lep dan kliče do dveh reprezentativnih izdaj Moje najljubše poti (2009) in Lepi izleti vabijo (2014). Zdaj je izšla še njegova tretja razkošna knjiga Z menoj na izlet, s katero nas ta staromodni pohajalec, ki se na vse kriplje otepa pametnega telefona, zaradi česar se kljub vsem izkušnjam kdaj pa kdaj tudi izgubi, popelje na 104 izlete po Sloveniji (štiri zamejske je prispeval urednik knjige Jurij Senegačnik), od povsem nižinskih pa tudi do povsem visokogorskih. V času satelitskih navigacij in povezav do zemljevidov ter drugih virov podatkov se Kozinčevo potikanje skoraj zdi nekaj zastarelega – dokler ne odpreš knjige in se potopiš v njegovo unikatno pripoved, ki ti približa opisane kraje ter občutja in te slej ko prej spravi tudi na lasten obisk kakega od njih. Unikatne izletniške spodbude za to pomlad.

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...