Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Hitlerjev imperij

Nacistična vladavina v okupirani Evropi
Mark Mazower
Hitlerjev imperij
44,00 € 44,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,32 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-284-766-1
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Hitler's empire
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Matej Venier

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 15 cm
1.030 g
872 strani
Tip knjige
zgodovina
Kategorije
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vodilni britanski zgodovinar Mark Mazower nam v knjigi Hitlerjev imperij na podlagi izjemnega obsega in raznolikosti prvotnih raziskav razkriva povsem nova spoznanja o tem, kako so nacisti načrtovali, vzdrževali in izgubili prevlado nad Evropo, ter ponuja srh vzbujajočo sliko o svetu, kakršen bi bil, če bi nacisti v vojni zmagali.

Knjiga nas prisili, da opustimo dosedanja prepričanja o Tretjem rajhu, in prikaže, kako se je stranka pri svoji imperijski širitvi zgledovala po Ameriki in Veliki Britaniji. Ker nacisti niso bili politično kultivirani, niso zmogli vladati ozemljem, ki jih je osvojila njihova vojska, in to kljub šokantnemu razkritju o sodelovanju s poraženimi državami. Edinstvena, temeljna knjiga prinaša osupljivo in kontroverzno oceno o vzponu in padcu Tretjega rajha, izjemno argumentirano osvetljuje vrsto doslej neznanih dejstev o najhujši preizkušnji, kar sta jih prestala Evropa in svet, ter pomaga razumeti, kako je celina zdrsnila v katastrofo.

Recenzija Bukla

Od konca druge svetovne vojne je minilo že več kot tri četrt stoletja, vendar je bila njena razsežnost tolikšna, da še vedno priteguje ogromno javne pozornosti. Zato smo vedno znova deležni obsežnih in natančnih zgodovinskih knjig, ki preučujejo njene posamezne segmente. Mark Mazower (1958), britanski zgodovinar in eden velikih strokovnjakov za 20. stoletje (prevedeni že imamo njegovi knjigi Balkan in Temna celina), se je v svoji monumentalni monografiji Hitlerjev imperij (izvirno je izšla 2008) posvetil temu, kako in s kakšno dinamiko je Hitlerjeva vojska (na začetku vojne) osvajala Evropo ter kakšne so bile firerjeve ambicije in načrti v zvezi s celovitim preurejanjem starega kontinenta, ki naj bi bil, predvsem na njegovem vzhodnem in južnem delu, preoblikovan popolnoma po nemški izkoriščevalski meri. Z uporabo obsež­nega arhivskega arhiva in izjemnim poznavanjem zgodovinopisne literature nam Mazower poleg vzpona in padca nacističnega imperija ponudi tudi srh vzbujajočo fresko sveta, ki bi ga zgradil Hitler, če bi nacisti v vojni zmagali. Obvezno branje za vse ljubitelje zgodovine in preučevalce poteka druge svetovne vojne!

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...