Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sulica

Zgodovinski roman o rimskem stotniku, ki je prebodel Kristusovo stran
Louis de Wohl
Sulica

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0387-6
Naslov izvirnika The spear
Podnaslov izvirnika A Novel of the Crucifixion
Leto izdaje izvirnika 1955
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22,8 x 15,2 cm
470 g
366 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
religija
zgodovina
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V tem zgodovinskem romanu spoznamo zgodbo Longinovega spreobrnjenja – zagrenjeni in maščevalni vojak je kot priča Jezusove smrti in vstajenja končno našel pravi mir in veselje. Longin je namreč rimski stotnik, ki je Jezusu na križu prebodel stran in ga krščanska tradicija pozna kot sv. Longina, njegov god pa praznuje 15. marca.
Knjiga ni samo razširjeno poročilo o evangeljskih dogodkih. Je napeta in doživeta pripoved, ob kateri boste od blizu doživeli najbolj pretresljive prizore Jezusovega življenja. Opazovali boste vrvež v palačah cesarskega Rima, ki so se dušile v preobilju, in spoznali mladega vojaka Kasija Longina, ki ga je sovraštvo oblastnikov porinilo na zelo viharno življenjsko pot. Z njim boste bralci potovali v Palestino, spoznali Poncija Pilata, člane judovskega vélikega zbora in druge evangeljske osebe ter na osamljeni Golgoti jokali ob križanju, ki pomeni vrhunec izdajstva, ljubezni in odrešenja. Morda bomo pod križem razumeli, kako se je Longin spreobrnil.

Louis de Wohl (1903 – 1961) je bil priznan pisatelj avstrijsko-madžarskega rodu, rojen v Nemčiji, a je polovico svojega življenja preživel v Veliki Britaniji. Že pred drugo svetovno vojno je več kot ducat njegovih romanov doživelo filmsko uprizoritev, največji uspeh pa je doživel kot avtor številnih zgodovinskih romanov o svetnikih. Med njimi je Sulico izpostavil kot svoje največje delo.

Recenzija Bukla

»Zgodovinski roman o rimskem stot niku, ki je prebodel Kristusovo stran« je podnaslov tega obsežnega literarnega dela priznanega pisatelja avstrijsko-madžarskega rodu. Največji uspeh je doživel kot avtor zgodovinskih romanov o svetnikih, med katerimi je prav Sulico izpostavil kot svoje največje delo. Roman opisuje najbolj pretresljive prizore Jezusovega življenja. Bralci spoznajo mladega vojaka Kasija Longina, ki ga sovraštvo oblastnikov primora preživeti zelo nevarna in viharna leta. Z njim odpotujemo v Palestino, spoznamo Poncija Pilata, člane judovskega vélikega zbora in druge evangelijske osebe. Na osamljeni Golgoti ob križanju nas prevzamejo občutki neizmerne žalosti, izdajstva, ljubezni in odrešenja hkrati. Sulica je izjemno literarno zgodovinsko delo in bi ga lahko poimenovali tudi roman spreobrnjenja: zagrenjeni in maščevalni vojak Longin kot priča Jezusove smrti in vstajenja končno najde mir in veselje v svoji duši. Ob branju bomo bolje razumeli tudi prerokbo o Jezusovem delovanju, ki obeta: »Odslej ne bo nič več tako, kot je bilo!«

Sonja Juvan, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...