Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ispeci pa reci: TANJA STUPAR TRIFUNOVIĆ IN MAIDA DŽINIĆ

Ispeci pa reci: TANJA STUPAR TRIFUNOVIĆ IN MAIDA DŽINIĆ

Pogovor bo potekal v sredo, 19. 1. 2022, ob 19. uri. 

V tokratni ediciji serije Ispeci pa reci, ki se posveča avtorjem, in avtoricam s področja nekdanje Jugoslavije, bo Maida Džinić prek spleta gostila pesnico in pisateljico Tanjo Stupar Trifunović, rojeno v Zadru, ki živi in dela v Banjaluki. Avtorica, ki je bila nominirana in nagrajena s številnimi nagradami, je največji uspeh doživela z romanom Satovi u majčinoj sobi (Ure v materini sobi), za katerega je leta 2016 prejela Evropsko nagrado za književnost.

Tanja Stupar Trifunović, sprva pesnica, kasneje pa tudi pisateljica, pripada zelo uspešni generaciji mlajših bosanskohercegovskih pisateljic, med katerimi so Senka Marić, Lejla Kalamujić, Tanja Šljivar, Lana Bastašić, Tatjana Bijelić.

Z avtorico se bomo pogovarjali predvsem o romanu Ure v materini sobi, ki pripoveduje o odnosu matere in hčerke. Roman je v prevodu Dušana Šarotarja v preteklem letu izšel pri založbi Goga.

»Preteklost je mogoče razumeti šele, ko jo je mogoče tudi doživeti. Tako vsaj misli pripovedovalka, ki se v želji, da bi za trenutek ušla težavni sedanjosti in lažje napisala svojo zgodbo, vrne v materino hišo. Ure v materini sobi odštevajo čas med sedanjostjo in preteklostjo, da hči spregovori s glasom matere ter v njeni zgodbi prepoznava odsev svoje«.

Dogodek bo potekal v bosanskem jeziku.
Vabljeni v dvorano domačije ali k ogledu neposrednega prenosa prek FB domačije!

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...