Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ure v materini sobi

Tanja Stupar Trifunović
Ure v materini sobi Novo
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-277-295-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Satovi u majčinoj sobi
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Dušan Šarotar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 13,5 cm
350 g
218 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
bosansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ure v materini sobi odštevajo čas med sedanjostjo in preteklostjo, da hči spregovori z glasom matere ter v njeni zgodbi prepoznava odsev svoje.

nagrada EU za književnost

Preteklost je mogoče razumeti šele, ko jo je mogoče tudi doživeti. Tako vsaj misli pripovedovalka, ki se v želji, da bi za trenutek ušla težavni sedanjosti in lažje napisala svojo zgodbo, vrne v materino hišo. Ure v materini sobi odštevajo čas med sedanjostjo in preteklostjo, da hči spregovori z glasom matere ter v njeni zgodbi prepoznava odsev svoje. Meja med njima se zabriše, pripovedni glas pa po koščkih sestavlja zgodbo o ženskah, soočenih s težkimi življenjskimi odločitvami v družbi in prostoru, kjer preživetje ni bilo vedno lahko. Pripovedovalka se zatakne med dvema življenjema in dvema državama, med spominom in zgodovino ter med dvema nedokončanima knjigama. Dvojnost, ki jo trga narazen, skriva pod družbeno sprejemljivo masko. Pisanje in literatura postaneta edino pribežališče, kjer lahko razdvojeni jaz postane eno.

o avtorju

Tanja Stupar Trifunović (Zadar, 1977), je diplomirala na Filološki fakulteti v Banja Luki. Delala je kot glavna in odgovorna urednica časopisa za književnost, umetnost in kulturo Putevi. Trenutno je zaposlena v Narodni in univerzitetni knjižnici v Banja Luki kot urednica kulturnega programa. Objavila je roman, več zbirk poezije in kratke proze in knjigo zgodb za otroke v soavtorstvu s še dvema bosanskohercegovskima avtoricama. Njen romaneskni prvenec Ure v materini sobi je leta 2016 dobil nagrado Evropske unije za književnost.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...